Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului a ajuns in administrarea Universitatii Bucuresti, ieri fiind semnat contractul dintre Ministerul Mediului si Universitate, se arata intr-un comunicat al ministerului. Prof. dr. Dan Grigorescu, decanul Facultatii
Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului a ajuns in administrarea Universitatii Bucuresti, ieri fiind semnat contractul dintre Ministerul Mediului si Universitate, se arata intr-un comunicat al ministerului. Prof. dr. Dan Grigorescu, decanul Facultatii de Geologie si Geofizica, promotorul acestui nou tip de arie protejata - geoparcul -, a fost cel care a descoperit depozitul de dinozauri piciti, unicat, si reptile zburatoare. Prin intermediul geoparcului se urmareste conservarea geodiversitatii, biodiversitatii, patrimoniului cultural si istoric, imbinate cu activitatile de dezvoltare socio-economica. Potrivit comunicatului, Universitatea din Bucuresti este singura institutie din Romania cu experienta in acest tip de demers inovator si prima universitate care va asigura administrarea unui parc natural, in aer liber, pe o suprafata de 10 ha. Sulfina Barbu, ministrul Mediului, a declarat, ieri, la semnarea contractului, ca ministerul va sustine Administratia Geoparcului si va acorda asistenta structurii de administrare, va sustine si va spijini, in limita bugetului de stat, proiectele initiate de Administratie. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.