AlterText la Muzeul Literaturii
Primul performance din cadrul proiectului AlterText se va desfasura la Galeria Anaid, pe data de 22 iulie 2007, la ora 19.00. Proiectul este derulat in parteneriat cu kinema ikon - Arad, Mondart Gallery -
AlterText la Muzeul Literaturii
Primul performance din cadrul proiectului AlterText se va desfasura la Galeria Anaid, pe data de 22 iulie 2007, la ora 19.00. Proiectul este derulat in parteneriat cu kinema ikon - Arad, Mondart Gallery - Galati si Teatru 74 - Targu Mures, cu sprijinul financiar al Administratiei Fondului Cultural National. AlterText consta in patru evenimente de tip performance, organizate in Bucuresti, Galati, Targu-Mures si Arad, care reunesc 4 tineri scriitori si 5 artisti vizuali din Romania, prezentand, intr-un alt tip de discurs, o viziune proprie asupra relatiei dintre literatura si artele vizuale. Abordarea va fi neconventionala, fiind prezentate doua proiecte de sunet (muzica experimentala) si visual si o instalatie de ambient, toate pornind de la textele propuse de catre scriitorii selectati. (D.C.)
"Arhangheli..." tradusi
La editia din 2006 a Festivalului International de Literatura European Literary Gates de la Bratislava, Romania a fost reprezentata de Anca Maria Mosora ("Arhanghelii nu mor", Humanitas, 2005). Romanul ei de debut (premiul pentru debut literar al revistei Cuvantul) va fi publicat in limbile italiana (Centro Full Service, Udine) si ceha (Kniha Zlin, Ing. Marek Turna Publishing). De curand, la Humanitas a aparut si cel de-al doilea roman al Ancai Maria Mosora, "Reality Game Show". (L.I.)
Lecturi publice la Sibiu
Astazi debuteaza la Sibiu proiectul de lecturi publice organizate de revista "Observator cultural" care i-a invitat sa citeasca in cadrul acestui prim eveniment pe scriitorii Vasile Ernu, Doina Ioanid si Caius Dobrescu. Lecturile publice vor fi reluate, din toamna, la Bucuresti. Eseistul Vasile Ernu va citi fragmente din multi-premiata sa carte Nascut in URSS (Editura Polirom), ajunsa la a doua editie. Poeta Doina Ioanid va citi in premiera versuri din volumul in curs de aparitie Ritmuri de imblanzit aricioaica, iar prozatorul Caius Dobrescu, din recent publicatul roman Teza de doctorat (Editura Polirom). (L.I.)
Pregatiri pentru Festivalul "Enescu"
Acustica Salii Palatului va fi reglata de unul dintre cei mai apreciati acusticieni din Europa, Wolfgang Ahnert, care va veni in Romania pe 19 si 20 iulie, la recomandarea lui Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului International "George Enescu". Prima etapa de reabilitare si modernizare a Salii Palatului, care se va desfasura pana pe 10 august, are in vedere refacerea scenei si a acusticii, astfel incat sala sa fie pregatita pentru a gazdui Festivalul International "George Enescu", care se va desfasura intre 1 si 23 septembrie. Problema lipsei unei sali adecvate de concerte in Capitala a fost ridicata de multe ori dupa Revolutie, mai ales in anii in care are loc Festivalul Enescu. Ioan Holender a reclamat acustica necorespunzatoare a Salii Palatului, unde sunt programate marile concerte ale fiecarei editii. Unele orchestre din strainatate au declinat invitatia de a veni la festival, tocmai din cauza absentei unei sali potrivite in Bucuresti. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.