Absolut la fiecare deplasare in Stefan cel Mare timisorenii au sperat la o victorie pe care n-o mai cunoscusera de patru decenii, fie si un biet egal, asta numai pentru a le produce mari disconforturi celor pe care-i considera, justificat sau nu, dre
Absolut la fiecare deplasare in Stefan cel Mare timisorenii au sperat la o victorie pe care n-o mai cunoscusera de patru decenii, fie si un biet egal, asta numai pentru a le produce mari disconforturi celor pe care-i considera, justificat sau nu, drept dusmanii istorici. Odata cu venirea lui Gica Hagi a sporit nu numai acel desuet optimism banatean inrudit pe undeva cu cel de la Craiova, ci si convingerea ca, in sfarsit, marea razbunare ar fi pe aproape. Dupa cum s-au derulat lucrurile aseara in "Groapa" n-ar fi fost deloc surprinzator sa se produca aceasta jinduita revansa, asta in ciuda numeroaselor si grelelor absente din formatia alb-violetilor. Timisorenii au descins pe fostul gazon al arenei dinamoviste cu un elan justificat doar de ambitii si in foarte mica masura de propriile posibilitati. S-au aparat cu indarjire, au contraatacat uneori chiar periculos, au incercat sa-i marcheze cat mai stanjenitor pe cei mai imprevizibili jucatori ai adversarului, au aglomerat atat propria jumatate, cat si mijlocul terenului, insa toate aceste incercari ale disperatilor de pe Bega au esuat aproape sistematic inainte sau imediat dupa pasa decisiva prin intentie. De cealalta parte, "cainii" au avut aceeasi evolutie penibila ca in precedentele meciuri de campionat, cele mai importante ocazii de gol ale lor aparand abia dupa eliminarea lui Mansour, in urma unui gest iresponsabil, pe care arbitrul Balaj a lasat impresia ca abia astepta sa-l speculeze. In urma acestui eveniment derulat in minutul 75 oaspetii n-au mai avut decat un singur contraatac periculos, oprit printr-un fault clar la Galdean la 20 de metri de poarta lui Gaev, faza in urma careia timisorenii au clamat insistent neacordarea unui cartonas rosu lui Ionut Balan, inclusiv prin vocea fostului sef de la CCA, Ion Craciunescu, in prezent aflat in conducerea celor de la Poli. Golul, meritat in cele din urma, al dinamovistilor avea sa pice in penultimul minut de joc al partidei, cand Florin Bratu avea sa trimita cu capul in plasa portarului Marius Popa la a doua atingere a mingii dupa ce fusese introdus in teren. Oarecum paradoxal, la final razbateau crize de nemultumiri din mai multe directii: din partea oaspetilor, firesc, din cauza reprosurilor aduse arbitrului Balaj, din partea presedintelui Ioan Becali o amaraciune greu camuflata provocata de infrangerea marelui sau amic de la Poli, iar pe cei din galerie, in ceea ce-i priveste, acestia au ramas minute bune la stadion solicitand imperios plecarea fostului procurator de la club.
DINAMO - POLI TIMISOARA 1-0 (0-0)
A marcat: FL. BRATU (89).
Stadion: Dinamo: spectatori: 12.000.
DINAMO: Gaev - Tamas, Moti, Galamaz, Pulhac - Fl. Petre (72 I. Balan), Grigorie, Ad. Cristea (78 Fl. Bratu), Vl. Munteanu - Zicu (60 Margaritescu), Cl. Niculescu. Antrenor: I. Andone.
POLI: M. Popa - Olah (62 Galdeanu), Batranu (12 Velcea), McKain, S. Radoi, Balace - Caramarin, Naidin, Osei, G. Coman (73 M. Rus) - Mansour. Antenor: Gh. Hagi.
Cartonase galbene: I. Balan (79) / McKain (18), Balace (68), Mansour (74, 75).
Cartonas rosu: Mansour (75).
Au arbitrat: Cr. Balaj - C. Nica, O. Sovre.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.