National Geographic Channels International (NGCI) a retras de pe postul sau toate spoturile publicitare pentru proiectul minier de extragere a aurului de la Rosia Montana al Gabriel Resources. Potrivit RomNet, decizia a venit dupa ce Asociatia Alburn
National Geographic Channels International (NGCI) a retras de pe postul sau toate spoturile publicitare pentru proiectul minier de extragere a aurului de la Rosia Montana al Gabriel Resources. Potrivit RomNet, decizia a venit dupa ce Asociatia Alburnus Maior din Rosia Montana a informat NGCI in privinta adevaratului impact pe care proiectul Gabriel l-ar produce, daca ar fi vreodata implementat. Reclama a fost difuzata si de catre National Geographic Channel, starnind nemultumirea publicului fata de asocierea dintre un post de televiziune care promoveaza conservarea naturii si un proiect cu impact devastator asupra mediului. Potrivit unei scrisori primite de catre Alburnus Maior din partea postului, "reclama Gabriel Resources nu mai este si nu va mai fi niciodata difuzata pe postul National Geographic. In calitatea sa de retea globala de televiziune, National Geographic Channel este pe deplin constienta de datoria sa de a fi un post de televiziune responsabil. Aceasta datorie se refera nu numai la continutul editorial al programelor sale, dar si la orice reclama care este difuzata pe postul sau", se spune in scrisoare. Trebuie amintit ca ziarul ZIUA a publicat, in urma cu cateva zile, un amplu material sub titlul "Opriti-l pe Gabriel", in care se arata ca printre riscurile acestui proiect se numara distrugerea unor vestigii arheologice romane, a unor localitati din secolul al VI-lea, stramutarea unor mari comunitati umane, otravirea mediului prin folosirea cianurilor sau modificarea zonei din punct de vedere geografic. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.