Rujeola a facut, in urma cu cateva zile, alte doua victime. Astfel, numarul deceselor cauzate de infectia rujeolica se ridica, in randul copiilor, la zece. La sfarsitul lunii noiembrie a.c., ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, declara ca "avem pes
Rujeola a facut, in urma cu cateva zile, alte doua victime. Astfel, numarul deceselor cauzate de infectia rujeolica se ridica, in randul copiilor, la zece. La sfarsitul lunii noiembrie a.c., ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, declara ca "avem peste 2.500 de cazuri de imbolnaviri si chiar opt decese". Din pacate, in judetul Constanta, un bebelus in varsta de 9 luni a murit in data de 2 decembrie a.c., iar dupa o zi, rujeola a mai "ucis" un bebelus in varsta de 6 luni. "Directia de Sanatate Publica (DSP) Constanta a informat Ministerul Sanatatii (MS) ca in judetul Constanta au fost inregistrate doua decese la grupa de varsta 0-1 an, posibil asociate cu infectia rujeolica. Din raportul DSP Constanta reiese faptul ca nu infectia rujeolica a fost cauza principala a decesului celor doi copii, insa este posibil sa le fi precipitat moartea. Ambii sugari sufereau de multiple afectiuni, in special infectii respiratorii. DSP a declansat ancheta epidemiologica si de deces in ambele cazuri", sustin reprezentantii MS. Cert este ca ministrul Nicolaescu spune ca "vinovati de declansarea epidemiei de rujeola se fac cei de dinaintea mea care nu au coordonat campaniile de imunizare si care nu au facut vaccinarile la timp". In continuare, acesta sustine ca "epidemia de acum era prognozata inca din anul 2003, insa in anul 2004, copiii nu au fost vaccinati impotriva rujeolei, iar in anul 2005, vaccinarile s-au facut asa cum s-au facut. Prin urmare, efectele se vor resimti acum chiar si cu situatii dramatice, asa cum sunt decesele celor zece bebelusi".
In majoritatea tarilor europene, si nu numai, rujeola este eradicata. Din pacate, "abia prin 2007-2008 putem eradica rujeola din Romania", dupa cum a spus, ieri, ministrul Nicolaescu. El a adaugat ca, la ora actuala, "nu se poate face altceva decat sa fie continuata campania de vaccinare impotriva rujeolei".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.