Pugilistii romani legitimati la clubul canadian InterBox, Lucian Bute, Adrian Diaconu si Ion Ionut, par sa fi gasit de ceva timp peste Ocean reteta succesului, urcand cu o lejeritate demna de invidiat spre varfurile ierarhiilor profesioniste. Dornici
Pugilistii romani legitimati la clubul canadian InterBox, Lucian Bute, Adrian Diaconu si Ion Ionut, par sa fi gasit de ceva timp peste Ocean reteta succesului, urcand cu o lejeritate demna de invidiat spre varfurile ierarhiilor profesioniste. Dornici de afirmare, cei trei au reusit din nou sa tina capul de afis al galei disputate, vineri seara, in "Centre Bell Arena" din Montreal, si si-au demolat adversarii de origine americana, in uralele celor peste 7000 de spectatori care au luat loc in tribune.
Poreclit de specialistii din jurul ringului "Demolatorul", gratie numeroaselor victorii obtinute inainte de limita, Lucian Bute si-a reconfirmat valoarea si si-a pastrat centura NABA la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins prin KO, in runda secunda, pe americanul Donnell Wiggins. Astfel, Bute a bifat a 15-a victorie prin KO din tot atatea meciuri disputate la profesionisti si va ataca in mod cert, anul viitor, titlul mondial al uneia dintre versiunile de prim rang, WBA sau WBC. "Wiggins (n.n. - 24 de victorii dintre care 14 prin KO) mi-a spus ca ma va invinge in runda a treia, iar eu, pentru a evita asta, mi-am propus sa pun capat meciului inca din runda a doua", a declarat cu umor pugilistul roman la capatul unui meci in care a punctat decisiv in urma unei serii fulgeratoare de lovituri: o dreapta la stomac si o stanga in barbie, urmate de un croseu de stanga si un upercut la ficat, care l-a trimis pe americanul din Tennessee la podea. "Upercutul este arma fatala a lui Bute. In alte meciuri, a abuzat de aceste lovituri, acum insa s-a folosit bine de tehnica sa. Ne asteptam ca Wiggins sa scoata dreapta pentru ca apoi sa putem lovi jos. Wiggins este un boxer care are tendinta de a-si tine manile in dreptul fetei, ceea ce ofera ocazia pentru lovituri la corp. Iar strategia noastra a fost tocmai asta: sa lovim puternic la corp", a declarat antrenorul Stephane Larouche, extrem de multumit de prestatia elevului sau. De altfel, Larouche a adaugat ca Bute se afla la doua sau trei meciuri de titlul mondial. "Cand pui picioarele in marele circ, atunci trebuie sa fii pregatit. Este o chestiune de experienta si de timp. El are nevoie de meciuri in care va fi fortat sa se tina bine pe picioare si sa schimbe lovitura cu lovitura cu adversarul. Cred ca anul viitor vom ataca titlul mondial", a mai spus tehnicianul care l-a antrenat si pe campionul mondial Leonard Doroftei, dupa care a adaugat ca urmatorul meci al lui Bute ar putea avea loc pe data de 24 martie, in fata celui de-al saptelea aspirant la centura WBA, Lolenga Mock.
Intr-un alt meci din cadrul galei de la Montreal, Adrian Diaconu, poreclit "Rechinul" pentru asalturile sale sangeroase, l-a invins prin KO, in runda a 11-a, pe americanul Darren Humphrey, si a intrat in posesia centurii WBC International la categoria semigrea, bifand cea de-a 20-a victorie la profesionisti, dintre care 13 inainte de limita. Si ca seara sa fie magnifica in totalitate, si Ion Ionut "JoJo Dan" a reusit sa-si depaseasca adversarul din SUA, reprezentantul nostru invingandu-l clar la puncte pe Darien Ford.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.