"Dumnezeu mi-a oferit o noapte magica. Am vorbit cu mama, cu tata si cu sotia mea. Mama mi-a spus ca tata trebuie sa fie mandru ca paseste in primavara europeana, alaturi de fiul sau. Este o mare realizare mai mult pentru el, decat pentru mine. Ma bu
"Dumnezeu mi-a oferit o noapte magica. Am vorbit cu mama, cu tata si cu sotia mea. Mama mi-a spus ca tata trebuie sa fie mandru ca paseste in primavara europeana, alaturi de fiul sau. Este o mare realizare mai mult pentru el, decat pentru mine. Ma bucur pentru mine, pentru Rapid, pentru toti cei care au suferit in ultima perioada alaturi de noi", a spus Razvan Lucescu, antrenorul giulestenilor, dupa ce, joi seara, echipa sa si cea a tatalui sau s-au calificat pentru 16-imile de finala ale Cupei UEFA. Rapid a trecut in Giulesti de PAOK Salonik, scor 1-0, dupa ce Maldarasanu a transformat impecabil, in minutele de prelungiri ale primei reprize, o lovitura libera de la 20 de metri. "Pentru Rapid este o seara magica, suntem foarte fericiti pentru acest succes istoric, care a fost foarte muncit. Nu pot fi decat fericit, sunt tanar si mandru ca am ajuns pana aici. Sunt mandru de acesti baieti minunati, care au obtinut ceva ce nimeni nu se astepta", a declarat la final R. Lucescu. Intrebat pana unde poate ajunge Rapid in Cupa UEFA, R. Lucescu a spus: "Daca am depasit adversari de talia celor de pana acum, avem dreptul sa speram si sa credem ca pe teren, sacrificandu-te, poti obtine multe". Razvan Lucescu si-a exprimat satisfactia pentru rezultatele obtinute de echipele romanesti in Cupa UEFA, victorie si calificare pentru Steaua si victorie pentru Dinamo. "Ma bucur evident si pentru celelalte echipe, este o lovitura de imagine extraordinara pentru Romania. Dintr-o echipa care a pornit de pe locul cinci in grupa, acum avem maximum de puncte si suntem calificati cu o etapa inainte de final", a spus antrenorul rapidist. Razvan Lucescu a precizat ca patronul George Copos a fost la pauza la vestiare, dar nu a venit si la final. "Nu am vorbit dupa meci, dar de mult spunea ca este visul lui sa ajunga in primavara europeana", a declarat R. Lucescu.
Maldarasanu: "Pacat pentru campionat!"
Fotbalistii din Giulesti au recunoscut ca nu se asteptau sa se califice inca de la meciul cu PAOK, fiind lideri ai grupei inainte de ultimul meci, dupa trei victorii din tot atatea partide, in conditiile in care au pornit din urna a cincea valorica. "Nu ne asteptam sa ne calificam, dar s-a vazut ca se poate. Echipa a castigat datorita jucatorilor, daca eu am marcat doua goluri in ultimele doua meciuri este bine pentru mine. Imi place sa ma consider un jucator de echipa. Pacat insa ca oboseala isi spune cuvantul si nu am realizat si in campionat ceea ce am realizat in Cupa UEFA", a declarat Maldarasanu, care a apreciat ca va fi greu pentru Rapid sa obtina primul loc in grupa, tinand cont ca in ultima etapa va intalni pe VfB Stuttgart in deplasare. Maldarasanu a fost si remarcatul site-ului oficial al UEFA. "Prin golul lui Maldarasanu, Rapid a obtinut a treia victorie in Grupa G si a completat o saptamana minunata pentru echipele din Romania in Cupa UEFA, dupa ce Dinamo a invins pe TSKA Moscova, iar Steaua a trecut de Halmstads", scrie sursa citata, care mai noteaza ca in meciul din Giulesti prima sansa de a marca a apartinut lui PAOK, prin polonezul Mieciel, al carui sut a fost retinut de Coman. "Rapid a continuat sa caute golul, dar Fernandes a aparat bine. A venit momentul golului lui Maldarasanu, dintr-o lovitura libera de la 20 de metri, iar Rapid a castigat trei puncte care i-au asigurat trecerea in 16-imile de finala", a scris site-ul oficial al UEFA.
Capitanul giulestenilor, Vasile Maftei, a declarat ca visa la primavara europeana de cand echipa a obtinut calificarea in grupele Cupei UEFA. "Cred ca daca am invins pe Feyenoord, putem bate orice echipa", a spus Maftei. Atacantul Daniel Niculae a precizat ca orice fotbalist isi doreste sa joace in primavara europeana cu stadionul plin. "Speram sa jucam si in 16-imile de finala asa cum am facut-o cu PAOK sau in meciurile cu Feyenoord, Rennes si Sahtar", a spus Niculae. Intrebat ce echipa ar prefera in faza urmatoare, Niculae a spus: "Nu o sa urmeze echipe mai slabe decat cele de pana acum, dar indiferent de adversar va fi greu sa ne invinga acasa". (MIG)
RAPID - PAOK 1-0 (1-0)
A marcat: MAldArASanu (45+2).
Stadion: "Giulesti-Valentin Stanescu"; spectatori: 15.000.
RAPID: D. Coman - M. Constantin, Maftei, I. Rada - Badoi, Maldarasanu, Ilyes (75 Burdujan), Art. Karamian (86 Perja) - D. Niculae, N. Constantin (62 E. Dica), Buga. Antrenor: R. Lucescu.
PAOK: Fernandes - Feutchine (46 Megahed), Hasiotis, Karipidis Harambous - Hristopoudoulos, Zagorakis (38 Vangelis), Iliadis, Konstantiindis - Salpigidis (56 Sikabala), Meciel. Antrenor: G. Kostikos.
Cartonase galbene: N. Constantin (23), Burdujan (81) / Vangelis (45).
Au arbitrat: M. Nobs - A. L. Fernandez, B. Hidber (toti din Elvetia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.