Confederatiile patronale vor ca Registrul Comertului sa fie administrat de camerele de comert si de reprezentantii patronatelor, pentru a asigura o functionare mai eficienta a institutiei. "Propunem ca managementul Registrului Comertului sa fie asigu
Confederatiile patronale vor ca Registrul Comertului sa fie administrat de camerele de comert si de reprezentantii patronatelor, pentru a asigura o functionare mai eficienta a institutiei. "Propunem ca managementul Registrului Comertului sa fie asigurat de un organism reprezentativ national, din care sa faca parte reprezentantii acestor confederatii, impreuna cu reprezentantii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei", se arata intr-un comunicat semnat de sase confederatii patronale. Componenta acestui organism ar urma sa asigure reprezentarea agentilor economici din toata tara si sa asigure o mai buna functionare a institutiei, prin stabilirea unor preturi maximale pentru serviciile oferite si monitorizarea functionarii. "In majoritatea tarilor europene Registrul Comertului se afla in administrarea organismelor statului, el deservind toti agentii economici", se precizeaza in comunicat. Patronatele sustin insa ca in cazul in care Parlamentul considera ca, in Romania, functionarea Registrului Comertului in cadrul Ministerului Justitiei nu se poate realiza in conditii adecvate, acesta ar trebui sa treaca in sectorul privat, cu administrarea reprezentantilor comunitatii oamenilor de afaceri. Comunicatul este semnat de Patronatul National Roman, CONPIROM, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania - 1903, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, Consiliul National al Patronatelor din Romania. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.