In satul bihorean Izbuc, oamenii cred ca Gratian Florea este un varcolac. Dupa obiceiurile stravechi, cand un copil se naste, moasa cheama spiritele ca pruncul sa fie sanatos, frumos, iubit sau bun de carte. Se spune ca Gratian n-a putut sa vina pe l
In satul bihorean Izbuc, oamenii cred ca Gratian Florea este un varcolac. Dupa obiceiurile stravechi, cand un copil se naste, moasa cheama spiritele ca pruncul sa fie sanatos, frumos, iubit sau bun de carte. Se spune ca Gratian n-a putut sa vina pe lume decat dupa ce moasa l-a numit varcolac. Intr-o existenta care ar putea sa para blestemata, Gratian reuseste sa gaseasca avantaje chiar si in rolul de varcolac al satului. Prezentat sambata si duminica la Institutul Cultural Franzey, incepand cu ora 16.00, filmul a primit Premiul criticilor in cadrul Festivalului de film din Duisburg (1995), si premiul orasului Munchen un an mai tarziu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.