Institutul Cultural Francez invita bucurestenii sambata si duminica la vizionarea documentarului "Dumnezeu la saxofon, dracul la vioara". Documentarul, filmat in stilul ciné-vérité, este o impresionanta marturie a instinctelor umane de supravietui
Institutul Cultural Francez invita bucurestenii sambata si duminica la vizionarea documentarului "Dumnezeu la saxofon, dracul la vioara". Documentarul, filmat in stilul ciné-vérité, este o impresionanta marturie a instinctelor umane de supravietuire. Fragmente de viata intr-o institutie psihiatrica din Romania, in care pacientii formeaza o micro-societate inchisa. Cei 300 de indivizi, unii dintre ei locuind cate 12 in camera, leaga prietenii, se casatoresc, se cearta, se despart. Cafeaua si tigarile sunt valuta forte. Mancatul, dormitul si impartirea medicamentelor sunt activitatile care dau ritm unei vieti monotone. Documentarul a primit, printre alte distinctii, Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Golden Key, in 2004, si la Festivalul Kassel 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.