BNR va pune in circulatie o moneda din aur cu valoarea nominala de 10 lei. Moneda va fi rotunda, va avea o greutate de 1,224 grame si va costa 1.660.000 de lei vechi. Aversul contine valoarea nominala 10 LEI, inscriptia ROMANIA si anul emisiunii 2005
BNR va pune in circulatie o moneda din aur cu valoarea nominala de 10 lei. Moneda va fi rotunda, va avea o greutate de 1,224 grame si va costa 1.660.000 de lei vechi. Aversul contine valoarea nominala 10 LEI, inscriptia ROMANIA si anul emisiunii 2005. Reversul contine imaginea spadei cu lama triunghiulara alungita si garda semiovala. Inscriptiile TEZAUR si PERSINARI sunt amplasate in partea superioara, respectiv in partea inferioara a suprafetei monedei. Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de un certificat de autenticitate, redactat in limba romana si limba engleza, precum si de un pliant de prezentare a acestei emisiuni monetare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.