Preturile aurului si argintului au atins ieri cel mai ridicat nivel din ultimii 23 de ani, respectiv 18 ani, in urma achizitiilor facute de fondurile de investitii, au declarat dealeri citati de Reuters. Valoarea aurului, utilizat atat sub forma de b
Preturile aurului si argintului au atins ieri cel mai ridicat nivel din ultimii 23 de ani, respectiv 18 ani, in urma achizitiilor facute de fondurile de investitii, au declarat dealeri citati de Reuters. Valoarea aurului, utilizat atat sub forma de bijuterii, cat si activ pentru investitii, este in crestere, in conditiile in care investitorii isi diversifica portofoliile ca urmare a temerilor legate de cresterea economica si inflatie. Aurul era cotat la ora 11.05 GMT la de 504,7 / 505,5 dolari pe uncie, usor peste nivelul de 503 / 503,75 de dolari atins la inchiderea de joi a bursei din New York. Anterior, aurul a fost cotat la 506,5 dolari pe unice, cel mai ridicat nivel consemnat dupa februarie 1983, iar analistii se asteapta ca tendinta ascendenta a cotatiei metalului pretios sa se mentina, in pofida unor temeri privind lichidarea pozitiilor investitorilor la sfarsitul anului. "Aurul este o alternativa interesanta pentru investitii. Diversificarea este elementul cheie in aceasta perioada", a spus Robin Edwards, presedinte la firma britanica Sabre Fund Management. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.