Peste 200 de politisti de la Crima Organizata, 16 procurori de la DIICOT, ofiteri de la Serviciul Secret al Ministerului Administratiei si Internelor, alaturi de specialisti din SUA si Marea Britanie, au analizat, timp de 2 zile, la Brasov, fenomenul
Peste 200 de politisti de la Crima Organizata, 16 procurori de la DIICOT, ofiteri de la Serviciul Secret al Ministerului Administratiei si Internelor, alaturi de specialisti din SUA si Marea Britanie, au analizat, timp de 2 zile, la Brasov, fenomenul traficului de persoane din Romania. La cea de-a doua intalnire nationala a politistilor instruiti pentru lupta impotriva traficului au fost efectuate si 15 studii de cazuri solutionate, fiind premiate 3 dintre echipele de anchetatori care au instrumentat cele mai complexe cauze. Acestea reprezinta insa doar o mica parte din cele 105 dosare de crima organizata rezolvate in acest an, cazuri in care au fost invinuite sau inculpate peste 719 persoane. Retelele de crima organizata, spun politistii, au traficat 1.821 de romani, dintre care 324 minori si 1.122 femei. "Trebuie remarcat ca, o data cu consolidarea capacitatii institutionale a tuturor agentiilor de aplicare a legii din Romania, a crescut si finalitatea demersului judiciar, numarul traficantilor condamnati in primele 9 luni ale anului fiind mai mare cu 13 % decat cel din anul precedent", se precizeaza intr-un comunicat al IGPR. De la aparitia Legii speciale antitrafic (678/ 2001), 270 de persoane au fost condamnate definitiv, pedepsele aplicate fiind de pana la 15 ani de inchisoare. Intalnirea nationala a unor profesionisti din mediile de aplicare a legii reprezinta o foarte buna modalitate de constituire si consolidare a unei echipe institutionale, cu consecinte pozitive asupra intaririi capacitatii de combatere a traficului de persoane. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul financiar al Ambasadelor SUA si Marii Britanii la Bucuresti, precum si cu suportul logistic al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Romania (UNDP).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.