Miercuri, 30 noiembrie, s-a incheiat sesiunea de depunere la Ministerul Culturii a dosarelor pentru ocuparea postului de director al Centrului National al Dansului. Ora limita era 16:30. Contactata telefonic, o reprezentanta a MCC ne-a declarat, la 1
Miercuri, 30 noiembrie, s-a incheiat sesiunea de depunere la Ministerul Culturii a dosarelor pentru ocuparea postului de director al Centrului National al Dansului. Ora limita era 16:30. Contactata telefonic, o reprezentanta a MCC ne-a declarat, la 16:15 ca exista un singur candidat, in persoana coregrafului independent Mihai Mihalcea, in prezent consultant artistic la CNDB. Intrebata despre componenta comisiei, aceasta ne-a raspuns ca va fi decisa saptamana viitoare. Doua ore mai tarziu, Ioan Onisei, secretar de stat in MCC a declarat pentru Mediafax urmatoarele: "Coregraful Mihai Mihalcea si scenografa Ana-Maria Munteanu isi vor disputa directoratul Centrului National al Dansului Bucuresti (CNDB) la concursul reprogramat pe data de 12 decembrie". Singura concluzie de bun simt ar fi aceea ca doamna Ana Maria Munteanu, fost manager-director la Teatrul de Balet "Oleg Danovski" din Constanta, a asteptat pana in ultimul sfert de ora al ultimei zile pentru a depune dosarul.
Conditiile de participare la concursul din 12 decembrie sunt studii superioare, experienta manageriala de minim trei ani, cunoasterea a doua limbi straine (de preferinta engleza si franceza) si cunostinte de operare PC. Evaluarea candidatilor se va face pe baza proiectelor de management, elaborate pentru o perioada de cinci ani, si a unui interviu.
Reamintim cititorilor ca, initial, concursul fusese fixat pentru data de 7 noiembrie, dar ministrul Adrian Iorgulescu a decis, cu doar o zi lucratoare inainte, amanarea acestuia. Atunci se inscrisesera doi candidati, Mihai Mihalcea si coregraful independent Cosmin Manolescu, care s-a retras ulterior. Decizia de amanare a concursului a starnit protestele mai multor dansatori si coregrafi romani si straini, revoltati ca ea a survenit "peste noapte si fara explicatii plauzibile". (A.Gh., A.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.