Steaua dedicata actorului Gregory Peck, aflata pe Bulevardul Gloriei de la Hollywood de mai bine de 45 de ani, a fost furata de persoane necunoscute, au declarat administratorii monumentului, citati de Mediafax. Hotii au reusit sa smulga din trotuar
Steaua dedicata actorului Gregory Peck, aflata pe Bulevardul Gloriei de la Hollywood de mai bine de 45 de ani, a fost furata de persoane necunoscute, au declarat administratorii monumentului, citati de Mediafax. Hotii au reusit sa smulga din trotuar steaua din bronz si ciment, cu o greutate de 140 de kilograme. Steaua dedicata lui Gregory Peck a fost amplasata pe Bulevardul Gloriei in februarie 1960. Actorul, care a jucat in numeroase filme de succes, a decedat in 2003, la varsta de 87 de ani. "Un patrat perfect a fost decupat in trotuar", a declarat Ana Martinez-Holler, responsabil al Camerei de Comert din Hollywood. "Aceasta este prima data cand o stea este smulsa din trotuar", a adaugat ea. "O stea costa aproximativ 2000 de dolari, insa cea furata era nepretuita pentru ca era una dintre primele stele care au fost amplasate la crearea monumentului", a adaugat sursa citata. Politia a declansat o ancheta in urma furtului ce a avut loc intr-o zona putin frecventata din cartierul hollywoodian, centru istoric al cinematografiei americane. Peste 2300 de celebritati au primit cate o stea pe Bulevardul Gloriei incepand cu 1960. Miercuri dupa-amiaza, o stea identica celei furate a fost instalata in acelasi loc, in timpul unei ceremonii prezidate de primarul onorific al Hollywoodului, Johnny Grant. Gregory Peck, unul dintre starurile din epoca de aur de la Hollywood, a jucat roluri principale in peste 60 de filme. Actorul a fost nominalizat la cinci premii Oscar si a obtinut trofeul la categoria "cel mai bun actor" in 1963 cu rolul din filmul "Sa ucizi o pasare cantatoare". Fiul actorului, Anthony Peck, a fost extrem de uimit cand a auzit de furtul stelei. "Cred ca hotii o vroiau cu adevarat si au obtinut-o", a declarat el. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.