O echipa de chirurgi francezi a depasit barierele etice si chirurgicale, prin realizarea primului transplant de fata, asupra unui femei care a fost atacata de un caine, relateaza publicatia Independent, in editia online. Pacienta in varsta de 38 de a
O echipa de chirurgi francezi a depasit barierele etice si chirurgicale, prin realizarea primului transplant de fata, asupra unui femei care a fost atacata de un caine, relateaza publicatia Independent, in editia online. Pacienta in varsta de 38 de ani a suferit rani grave la nas, buze si barbie. Aceasta parte a fetei sale a fost inlocuita cu un "triunghi" de fata cu aceleasi trasaturi, luat de la un donator care a decedat de curand. Operatia a fost realizata la spitalul universitar din Amiens, duminica seara, de catre o echipa de medici francezi condusa de Jean-Michel Dubernard, acelasi medic ce a realizat primul transplant de mana din lume, in anul 1998. Potrivit primelor declaratii, se pare ca pacienta se simte bine. Medicii au declarat ca primele zile de dupa operatie sunt cruciale, existand un risc destul de ridicat sa apara probleme. Apoi va aparea riscul ca transplantul sa fie respins de organismul pacientei, iar aceasta ar putea sa fie nevoita sa ia medicamente toata viata. Singurele detalii care se cunosc despre femeie sunt acelea ca a fost atacata de un caine vara trecuta. Medicii care au realizat operatia au mai declarat ca ar putea aparea, de asemenea, probleme din cauza ca musculatura din jurul gurii este extrem de complexa. Se pare ca femeia nu va avea o mimica foarte expresiva. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.