Ministerul Finantelor isi va definitiva punctul de vedere privind introducerea unui pret minim la tigari dupa ce va discuta cu reprezentantii Consiliului Concurentei, a declarat, recent, ministrul de resort, Sebastian Vladescu. Potrivit celei mai rec
Ministerul Finantelor isi va definitiva punctul de vedere privind introducerea unui pret minim la tigari dupa ce va discuta cu reprezentantii Consiliului Concurentei, a declarat, recent, ministrul de resort, Sebastian Vladescu. Potrivit celei mai recente variante a proiectului de modificare a Codului Fiscal, nivelul minim al pretului de vanzare cu amanuntul stabilit de producatorul sau importatorul de tigari nu va putea fi, incepand din 2006, mai mic de 90% din pretul maxim de vanzare al celei mai bine vandute categorii, prevedere considerata de Consiliu ca fiind anticoncurentiala. "Este un proces intre noi si Consiliul Concurentei, prin care vom defini exact pozitia partilor", a spus Vladescu. El a aratat, insa, ca in anii 2001-2003 au fost introduse, prin lege, astfel de preturi minime la tigari si alcool, fara ca membrii Consiliului Concurentei sa fi contestat aceasta masura.
Potrivit ministrului de resort, varianta finala a modificarilor pentru Codul Fiscal va fi publicata la o saptamana dupa aprobarea de catre Parlament a bugetului pentru 2006, dar nu mai tarziu de sfarsitul lunii decembrie a acestui an. Pe de alta parte, Vladescu a promis sa elaboreze, pana la sfarsitul lunii februarie 2006, o Carte Alba a politicilor macroeconomice, care sa contina anumite scenarii privind evolutia fiscalitatii pe urmatorii trei ani. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.