Dupa plecarea la Cotroceni a generalului Sergiu Medar, ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, a semnat ordinul prin care Vasile Paun a fost numit la conducerea Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA). El va coordona DGIA din poziti
Dupa plecarea la Cotroceni a generalului Sergiu Medar, ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, a semnat ordinul prin care Vasile Paun a fost numit la conducerea Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA). El va coordona DGIA din pozitia de director adjunct.
Potrivit unor informatii neoficiale, functia de director nu se va ocupa insa prea curand, intrucat Atanasiu doreste sa aiba un control total asupra serviciilor secrete din armata, iar in cazul in care l-ar fi propus pe Vasile Paun pentru functia de director era necesar acordul CSAT si nu se stia sigur daca Traian Basescu si-ar fi dat acceptul pentru aceasta numire.
Expert in razboiul informational
Desemnarea unui civil la conducerea DGIA a starnit discutii aprinse intre ministrul Apararii si seful SMG, lucru care a dus si la intarzierea promovarii proiectului de lege privind organizarea MApN. Problema putea fi solutionata usor prin reactivarea lui Paun care este colonel in rezerva si provine chiar din interiorul DGIA, fiind expert in razboiul informational.
Printre functiile ocupate in calitate de ofiter de informatii le amintim pe cea de comandant al Centrului Operational de Management de risc din DGIA si sef Birou Razboi Informational in Directia de Informatii Militare. Anul acesta, pana la numirea in functia de director adjunct al DGIA, Vasile Paun s-a aflat la conducerea Directiei Siguranta Militara (contraspionajul militar). Dupa trecerea in rezerva in anul 2004, el a fost consultant pentru strategii competitive si business intelligence. Este coautor la diverse carti de specialitate: "Spatiul de conflict informational", "O provocare strategica-Razboiul informational" etc. Paun are 41 de ani, este divortat si are un copil. La comanda Directiei Siguranta Militara a fost imputernicit colonelul Ion Ungureanu, iar conducerea Directiei de Informatii Militare este asigurata de colonelul Gheorghe Savu, care va fi avansat in curand la gradul de general de brigada.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.