O fotografie inundata. E imaginea Romaniei in 2005. Viiturile au amestecat oamenii, saracia, ipocrizia, hotia, isteria si nebunia. Fotografiile ramase marturie ne-au developat asa cum suntem: plini de cicatrice, de case de chirpici si reporteri frene

O fotografie inundata. E imaginea Romaniei in 2005. Viiturile au amestecat oamenii, saracia, ipocrizia, hotia, isteria si nebunia. Fotografiile ramase marturie ne-au developat asa cum suntem: plini de cicatrice, de case de chirpici si reporteri frenetici. Jurnalul National a strans aceste marturii intr-un album si-o expozitie. ""Romania dintre ape"" a fost vernisata ieri seara, la Palatul Sutu. Au venit sa o vada ziaristi, studenti, oameni de pe strada. Desi au fost invitate, autoritatile implicate in refacerea tarii dupa inundatii, s-au remarcat prin absenta. Un singur politician a onorat invitatia. Si acela este, culmea, cel mai important in stat: presedintele Traian Basescu. Seful statului a marturisit ca a venit tocmai, pentru ca a fost vorba nu de o expozitie de arta, ci de una cu mesaj social. In avionul care il aducea de la Kiev a rasfoit ""Romania dintre ape"" si a fost emotionat tocmai de oglinda pe care o ofera fotografia de la inundatiile din 1970 si cea facuta in acelasi loc, peste 35 de ani. ""Vezi diferenta uitandu-te la grosimea copacilor"", a remarcat presedintele. Expozitia va fi deschisa la Palatul Sutu pana la 9 decembrie.

LA VERNISAJ. Presedintele Basescu impreuna cu echipa lui Alex Molovata


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.