Dinamo a invins aseara dupa un meci dramatic pe TSKA Moscova, obtinand astfel prima sa victorie in aceasta grupa, una care ii da dreptul sa viseze la calificarea in primavara europeana. Pe o ploaie torentiala, care a facut terenul din "Groapa" destul
Dinamo a invins aseara dupa un meci dramatic pe TSKA Moscova, obtinand astfel prima sa victorie in aceasta grupa, una care ii da dreptul sa viseze la calificarea in primavara europeana. Pe o ploaie torentiala, care a facut terenul din "Groapa" destul de greu, echipa lui Andone le-a oferit fanilor una dintre cele mai dramatice partide din ultimii ani. Fara cativa titulari, Dinamo a inceput in forta si a ratat doua ocazii foarte mari in startul partidei, prin Adrian Cristea si Claudiu Niculescu apoi TSKA a pus stapanire pe joc si a lasat impresia ca, daca va avea nevoie, va forta si va inscrie oricand. N-a facut-o, "cainii" au mai ratat si in repriza a doua doua situatii mari, Zicu fiind oaia mai neagra decat Daouda din "Groapa". Meciul a innebunit definitiv dupa o ora, cand s-a aflat ca Levskia deschis scorul in partida de la Sofia cu Olympique Marseille, rezultat care facea situatia extrem de grea atat pentru "caini", cat si pentru rusi. Asa ca apararea a fost pusa pe planul secund, ambele echipe vizand poarta. Dinamo a marcat prin Vald Munteanu, dupa o faza incalcita in careul oaspetilor, apoi s-a retras si a asteptat iuresul disperat al detinatorilor Cupei UEFA, care nu a intarziat. Este de ajuns sa spunem ca in cele cinci minute de prelungiri au fost cate doua ocazii uriase la cele doua porti, pentru a descrie pe scurt un meci de infarct. In urma rezultatelor de aseara, Dinamo reintra in cartile calificarii in primavara europeana. Pentru a se califica, echipa lui Andone are mai multe variante, cea mai probabila fiind aceea ca Heerenveen sa nu castige cu Levski. De altfel, nebunia din aceasta grupa, din care se pot califica toate echipele, este ca Dinamo poate termina pe primul loc, printr-o victorie la Marseille, dar poate si sa rateze calificarea, daca pierde in Franta, iar Heerenveen castiga cu Levski. (B.G.)
DINAMO - TSKA MOSCOVA 1-0 (0-0)
A marcat: VL. MUNTEANU (72)
Stadion: "Dinamo"; spectatori: 10.000.
DINAMO: Gaev - Galamaz, Tamas, Moti, Pulhac - Fl. Petre (70 I. Balan), Ad. Cristea, Grigorie, Vl. Munteanu (78 Fl. Bratu) - Cl. Niculescu (85 Daouda), Zicu. Antrenor: Ioan Andone.
TSKA: Akinfeev - V. Berezutki, Ignasevici, A. Berezutki - Odiah, Semberas (76 Krasic), Aldonin, Rahimic, Jirkov - Vagner Love, Carvalho. Antrenor: Valeri Gazaev.
Cartonase galbene: Zicu (17), Grigorie (60).
Au arbitrat: F. Stuchlik - W. Gorgon, A. Hoxha - toti din Austria.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.