Dosarul privind suspendarea pensiei fostului ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu (foto), va fi judecat anul viitor, instanta Curtii de Apel Bucuresti amanand, in urma cu doua zile, cauza pentru data de 1 februarie 2006. Pana la acest termen, partil
Dosarul privind suspendarea pensiei fostului ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu (foto), va fi judecat anul viitor, instanta Curtii de Apel Bucuresti amanand, in urma cu doua zile, cauza pentru data de 1 februarie 2006. Pana la acest termen, partile ar urma sa ia act de toate documentele depuse la dosar. Totodata, potrivit Mediafax, la dosar a fost depusa o cerere de interventie din partea Casei Judetene de Pensii (CJP) Ilfov. Ministerul Justitiei (MJ) a inaintat CAB o sesizare cu privire la faptul ca Rodica Stanoiu ar primi ilegal pensie de magistrat. De asemenea, Sectia de urmarire penala si criminalistica de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) a declansat verificari in acest caz.
Pensie din anul 2001
Presa centrala a relatat recent ca Rodica Stanoiu a fost data in judecata de catre Ministerul Justitiei pentru ca, in urma cu cativa ani, ar fi obtinut ilegal decizia de pensionare. Senatorul PSD Rodica Stanoiu ar primi pensie de magistrat, desi, in momentul in care i-a fost aprobat dosarul de iesire la pensie, nu ar fi intrunit criteriile prevazute de lege in acest sens. Astfel, fostul ministru al Justitiei ar beneficia de pensie incepand cu data de 1 martie 2001, ea iesind la pensie la doar doua luni dupa ce a ajuns membru al Guvernului si a primit statutul de magistrat.
Rodica Stanoiu a fost ministru al Justitiei din anul 2000 si pana in martie 2004. In momentul de fata, Rodica Stanoiu este presedinte al Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Combaterea Coruptiei si Petitii a Senatului. Partidul Social Democrat a calificat, la un moment dat, intr-un comunicat, drept "masinatiuni politice ale unor salariati ai Ministerului Justitiei" aparitia in presa a unor astfel de informatii, sustinand ca, in 2001, Rodica Stanoiu indeplinea toate criteriile legale pentru acordarea pensiei de magistrat. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.