Batalia pentru bugetul european capata accente ""de poveste"", dupa ce s-a aflat ca Marea Britanie intentioneaza sa reduca fondurile pentru noii membri ai UE. Uniunea Europeana este padurea Sherwood, noii membri ai Uniunii sunt saracii satului,

Batalia pentru bugetul european capata accente ""de poveste"", dupa ce s-a aflat ca Marea Britanie intentioneaza sa reduca fondurile pentru noii membri ai UE.

Uniunea Europeana este padurea Sherwood, noii membri ai Uniunii sunt saracii satului, iar premierul britanic, Tony Blair, este detestatul serif din Nottingham. Asa arata noua versiune a celebrei legende a lui Robin Hood, reactualizata cu personaje cat se poate de contemporane si cu o intriga ""comunitara"": batalia pentru bugetul european pentru 2007-2013. Comparatia ii apartine presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, prin vocea unuia dintre purtatorii sai de cuvant.
""VREM SOLUTII CORECTE"". ""Cunoasteti cu totii faimoasa poveste a lui Robin Hood si a serifului din Nottingham. Pozitia presedintelui este foarte clara: nu doreste ca presedintia britanica a Uniunii sa preia rolul serifului, luand de la saraci pentru a le da bogatilor"", a sunat declaratia oficialului european, potrivit BBC. Reactia lui Barroso survine dupa ce presa internationala a facut publice intentiile lui Tony Blair de a obtine un compromis privind bugetul prin reducerea subventiilor pentru cei care au aderat anul trecut. ""Cautam o solutie corecta si echitabila, unde sacrificiile cele mai mari sa nu fie facute de cei aflati la nevoie"", a mai spus purtatorul de cuvant al lui Barroso.
""STIM MAI BINE"". Replica britanica nu a intarziat. Ministrul de Externe, Jack Straw, a comentat: ""Barroso este un om deosebit, dar cred ca purtatorul de cuvant al dansului stie mai putine decat noi despre ce s-a intamplat in padurea Sherwood"".

SACRIFICATI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.