S-a nascut la 50 km de Cluj, unde a copilarit pana la 10 ani. Mama, clujeanca si invatatoare. Tatal, bucovinean si profesor de muzica. S-au mutat in Moldova, la Onesti. Dupa alti cativa ani au lasat Moldova pentru Ardeal, revenind de unde au plecat,
S-a nascut la 50 km de Cluj, unde a copilarit pana la 10 ani. Mama, clujeanca si invatatoare. Tatal, bucovinean si profesor de muzica. S-au mutat in Moldova, la Onesti. Dupa alti cativa ani au lasat Moldova pentru Ardeal, revenind de unde au plecat, la Cluj. Acum, Marcela Saftiuc traieste la Paris, cu gandul mereu la Bistrita.

Am mers pana la Bistrita ca s-o intalnesc pe ""Joan Baez din Carpati"". Cale lunga, dar nu atat de lunga. Totusi aveam sa stau de vorba cu Marcela Saftiuc. Pentru tinerii care sunt tineri as putea adauga ca ea este prima voce care s-a auzit in Cenaclul Flacara. Pentru cei care-s mereu tineri, Marcela nu mai are nevoie de nici o prezentare.
Dupa mai bine de 20 de ani s-a intors la Bistrita (unde odinioara a fost profesoara stagiara de limba franceza) ca sa-si cante poezia.
Jurnalul National: Ai fost prima fata din Cenaclul Flacara!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.