Sarbatorirea Zilei Nationale a iesit ieri din tiparele ultimilor 14 ani. Presedintele l-a lasat pe premier sa mearga la Alba-Iulia, in vreme ce el a ramas in Bucuresti, unde a blocat Arcul de Triumf pentru o ora. Timp in care a dat mana cu sute de ce

Sarbatorirea Zilei Nationale a iesit ieri din tiparele ultimilor 14 ani. Presedintele l-a lasat pe premier sa mearga la Alba-Iulia, in vreme ce el a ramas in Bucuresti, unde a blocat Arcul de Triumf pentru o ora. Timp in care a dat mana cu sute de cetateni, a facut poze si a dat autografe.

Piata Arcului de Triumf a inceput sa se umple de pe la ora 10:00. Cu copii de doi ani pe umeri, cu scolari de mana, cu catel in lesa, bucurestenii au venit la parada militara in ciuda cetii si a anuntatilor stropi de ploaie. Cateva mii de oameni au ocupat arterele dintre Arc si Piata Charles de Gaulle, Casa Presei, respectiv Bulevardul Kiseleff, pana la Restaurantul Doina. La ora 11:00, ceremonia a fost deschisa prin salve de tun, venirea presedintelui Traian Basescu, salutarea garzii si depunerea unei coroane de flori. Incepe defilarea. Celebrii Scorpioni Rosii, luptatori in Irak, Afganistan si Kosovo. Vin apoi vanatorii de munte, trupe MAI, brigada antitero. Senzatia paradei - atragatoare sereiste iesite din Grand Cherokee blindate. Masinile de lupta ale infanteriei - MLI-84 M Jderul, autostatiile radio Harris, transportoare amfibii blindate B33 Zimbru, Tabc-79 incheie parada, in timp ce piata e survolata de avioane de lupta MiG-21 LanceR si de elicoptere IAR 330 SOCAT.

SEFI. Figurile-cheie din istoria Romaniei de dupa a€˜89

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.