Steaua poate face in aceasta seara pasul decisiv spre 16-imile de finala ale Cupei UEFA. "Militarii" joaca in Ghencea, de la ora 21,45, cu codasa grupei C, Halmstads BK, in etapa a 4-a, si are nevoie de o victorie pentru a astepta in liniste ultimul
Steaua poate face in aceasta seara pasul decisiv spre 16-imile de finala ale Cupei UEFA. "Militarii" joaca in Ghencea, de la ora 21,45, cu codasa grupei C, Halmstads BK, in etapa a 4-a, si are nevoie de o victorie pentru a astepta in liniste ultimul sau meci, de la Berlin, cu Hertha. Daca in plan sportiv lucrurile merg foarte bine pentru gruparea din Ghencea (Steaua este lider in campionat si in grupa din Cupa UEFA), problemele vin pe plan tehnic. Prima, si cea mai importanta, este apropiata despartire de Oleg Protasov, antrenorul ucrainean urmand sa plece la Dnepr Dneprpetrovsk in iarna. A doua, si ea aproape decisiva pentru echipa, este starea de sanatate a lui Radoi. Capitanul "militarilor" a jucat la Petrosani, contra Jiului, cu o infectie la picior. Aceasta s-a agravat, iar Radoi este incert pentru disputa cu Halmstads. Radoi a lipsit de la antrenamentul de luni si ar putea fi menajat (ar fi al doilea meci din UEFA in care nu joaca, dupa cel de la Genova, 0-0 cu Sampdoria), mai ales ca adversarul vine in vacanta dupa ce a pierdut toate cele trei meciuri din grupa. Totusi, o decizie finala ar fi urmat sa fie luata aseara. "Nici nu-mi fac probleme pentru acest meci. Castigam la scor", a spus finantatorul FC Steaua, Gigi Becali. "Steaua este obligata sa castige. O victorie ne-ar deschide drumul spre primavara europeana. Daca vom castiga la o diferenta de cateva goluri, vom fi cu siguranta calificati chiar daca nici cu 7 puncte nu poti fi sigur de acest lucru. Dar, la golaverajul nostru, nu cred ca se pune problema sa ratam 16-imile de finala daca vom invinge pe Halmstads", a completat managerul general Mihai Stoica. "Sper ca echipa sa continue rezultatele bune din ultimele meciuri si sa castige si acest meci. Vreau sa las Steaua lider in Romania si calificata in faza urmatoare a Cupei UEFA", a declarat Oleg Protasov.
Vacanta la Bucuresti
De partea cealalta, suedezii de la Halmstads BK, sositi luni seara in Bucuresti fara doi jucatori exponentiali, islandezul Thorvaldsson, accidentat, si ghanezul Yaw Preko, al carui contract cu gruparea suedeza expira astazi, sunt eliminati deja din competitie. "Cu Steaua ne asteapta cel mai greu meci din grupa. Speram sa obtinem cel putin o remiza, pentru ca nu este deloc placut sa termini grupa fara punct. Am avut mult ghinion cu Sampdoria si am fost foarte aproape de un egal cu Hertha. Jucatorii sunt insa destul de obositi, pentru ca este al 44-lea meci pentru noi in acest an", a precizat Janne Andersson, antrenorul lui Halmstads BK. Andersson a declarat ca nu stie multe despre Steaua, pe care o vede, alaturi de Sampdoria si, "cel mai probabil", Hertha Berlin, calificata in primavara europeana. Fundasul Tommy Jonsson a declarat ca obiectivul lui Halmstads in deplasarea de la Bucuresti este castigarea partidei cu Steaua. "Noi nu suntem aici in vacanta, am venit sa castigam. Sunt sigur ca va fi un meci greu. Pentru noi este unul important, avand in vedere ca este ultimul din grupa", a afirmat Jonsson. Fundasul Per Johansson a declarat ca nu stie prea multe despre Steaua, dar este constient ca partida va fi una dificila. "Nu cunosc prea multi jucatori de la Steaua, stiu insa ca este o echipa buna si va fi greu pentru noi. Noi ne-am pregatit bine pentru acest meci, nu am venit in excursie aici", a spus Johansson. Intrebat daca stie ca Steaua are probleme cu antrenorul Protasov, care intentioneaza sa plece, Johansson a raspuns: "Nu, nu stiam. Dar daca au probleme este bine pentru noi". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.