Republicanul Randy Cunningham (foto), membru al Camerei reprezentantilor in Legislativul de la Washington, a declarat, luni, ca demisioneaza din Congres, dupa ce a pledat vinovat pentru luare de mita (in valoare de 2,4 milioane dolari) in cadrul une
Republicanul Randy Cunningham (foto), membru al Camerei reprezentantilor in Legislativul de la Washington, a declarat, luni, ca demisioneaza din Congres, dupa ce a pledat vinovat pentru luare de mita (in valoare de 2,4 milioane dolari) in cadrul unei afaceri de trafic de influenta, relateaza CNN. El a pledat vinovat si pentru evaziune fiscala, intrucat nu si-a depus declaratia de venituri in 2004. In momentul in care si-a recunoscut vina, Cunningham avea o atitudine foarte spasita. "Adevarul este ca am incalcat legea, mi-am ascuns comportamentul si am facut de rusine numele biroului meu", a declarat el, vizibil emotionat. Lista acuzatiilor o include si pe aceea de frauda. Congresmanul, in varsta de 65 de ani, fost militar de cariera si erou in razboiul din Vietnam, a devenit, pentru prima data, membru al Camerei, in 1990, districtul 50, din regiunea San Diego, California de Sud. Delictele comise l-ar putea costa pe Cunningham 10 ani de inchisoare si o amenda de pana la 350.000 de dolari. Sentinta se va pronunta la 27 februarie. Ancheta in cazul lui Cunningham, initiata in 2003, a vizat contractul de vanzare a casei sale din California unui om de afaceri din industria militara la un pret mult prea ridicat, noteaza Mediafax. Procurorii au declarat ca reprezentantul republican a luat mita de la diversi oameni de afaceri, ceea ce i-a permis sa-si cumpere o casa in valoare de 2,5 milioane de dolari, la Washington, un iaht si un Rolls Royce.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.