Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a cerut revocarea din functie a lui Gheorghe Draghici, seful Sectiei urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetul instantei supreme, precum si a adjunctului acestuia, Nicolae Andrei. Cererea de revocare
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a cerut revocarea din functie a lui Gheorghe Draghici, seful Sectiei urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetul instantei supreme, precum si a adjunctului acestuia, Nicolae Andrei. Cererea de revocare a procurorului Draghici, inaintata de Macovei Consiliului Superior al Magistraturii, are la baza mai multe motive printre care "exercitarea necorespunzatoare a atributiilor privind organizarea eficienta a activitatii, comportamentul si comunicarea, asumarea responsabilitatilor si aptitudinile manageriale". Macovei spune ca din analiza volumului de activitate a fiecarui procuror a rezultat ca procurorul sef Gheorghe Draghici nu a luat masuri pentru repartizarea echilibrata a lucrarilor si dosarelor procurorilor, netinandu-se cont de complexitatea dosarelor si specializarea procurorilor. Ministrul arata ca in perioada mai - octombrie 2005, procurorii Serviciului de urmarire penala nu au solutionat nici unul dintre dosarele privind faptele de coruptie savarsite de demnitari. "Mai mult, din analiza efectuata de Departamentul National Anticoruptie la preluarea acestor dosare ca urmare a redobandirii competentei, a rezultat ca in perioada in care aceste dosare au fost pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica nu s-au continuat cercetarile", sustine ministrul.
Pe de alta parte, procurorul sef Gheorghe Draghici si procurorul Nicolae Andrei au cerut Consiliului Superior al Magistraturii sa fie numiti procurori inspectori in cadrul Inspectiei Judiciare a CSM. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.