La nici doua saptamani de la realegerea lui Dumitru Dragomir in fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal, toate declaratiile acestuia referitoare la impartialitatea sa au fost contrazise de unul dintre angajatii sai, Valentin Alexandru, secretarul gener
La nici doua saptamani de la realegerea lui Dumitru Dragomir in fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal, toate declaratiile acestuia referitoare la impartialitatea sa au fost contrazise de unul dintre angajatii sai, Valentin Alexandru, secretarul general al ligii. Ieri, LPF a decis ca meciul Rapid Bucuresti - Jiul Petrosani, din etapa a 15-a (ultima a turului) a Diviziei A, programat initial pentru duminica, 4 decembrie, sa fie amanat pentru sambata, 10 decembrie (ora 19 - in direct la National TV). Decizia a fost luata in urma unei cereri a clubului din Giulesti, motivata prin programul incarcat al echipei din ultima perioada, concentrat mai ales pe excelenta reprezentare a Romaniei in Cupa UEFA (curios, Dinamo, care joaca tot maine in Europa, n-a cerut acelasi lucru pentru meciul cu "Poli" Timisoara, unul mult mai dificil decat cel al giulestenilor cu Jiul!). Prima reactie fata de hotararea LPF a venit de la Iasi, Politehnica fiind adversarul Rapidului din sferturile de finala ale Cupei Romaniei, meciul dintre cele doua echipe fiind programat miercurea viitoare, 7 decembrie, pe teren neutru, la Focsani. "Ii doresc Rapidului sa castige Cupa UEFA! Vreau insa sa respecte si competitia interna. Daca nu poate face fata pe toate fronturile, atunci sa mai renunte la ceva. Faptul ca Rapid a ajuns in situatia ca ultima sansa de a evolua si anul viitor in cupele europene sa fie castigarea Cupei Romaniei nu ar trebui sa genereze incalcarea regulamentului", a spus antrenorul Politehnicii, Ionut Popa. Acesta se teme de faptul ca Rapid va avea mai mult timp de odihna pentru meciul de miercurea viitoare, in conditiile in care Politehnica va juca duminica, 4 decembrie, in campionat, cu FC National. Politehnica a facut ieri un memoriu la LPF, prin care solicita ca meciul Rapid - Jiul sa se dispute conform programarii initiale. "Articolul 44 din ROAF spune clar ca o partida poate fi reprogramata, cu acordul cluburilor, in termen de 20 de zile de la data initiala, dar nu mai tarziu de terminarea turului sau a returului. Or, daca turul se incheie oficial pe 4 decembrie, amanarea e neregulamentara", a declarat Sorin Boca, presedintele executiv al iesenilor. Demersul moldovenilor a fost insa ironizat de Valentin Alexandru, secretar general al LPF. "Sa invete regulamentele! Popa sa nu ne critice pe noi, el sa ne spuna cum este cu 3-4-3 si cu 4-4-2, ca d'aia nu merge nimic in tara asta!", a spus Alexandru. Secretarul general al LPF, caracterizat de Dragomir ca fiind "cel mai bun functionar din Romania", a fost invitatul special al Rapidului in delegatiile oficiale de la meciurile cu Feyenoord (la Rotterdam) si cu Sahtar (la Donetk), din Cupa UEFA. (MIG)
Rapid este in fata unei performante istorice
Razvan Lucescu: "Vrem sa ne calificam in Giulesti!"
PAOK a sosit ieri la Bucuresti pentru partida de maine seara (ora 21,45)
Razvan Lucescu, antrenorul Rapidului, a declarat ieri ca partida de maine seara (ora 21,45), din Giulesti, cu PAOK Salonic, este un moment decisiv pentru echipa sa. "Avem sansa de a juca meciul de calificare in fata suporterilor, pe un teren pe care il cunoastem foarte bine si care de multe ori ne-a purtat noroc", a spus R. Lucescu. "Nu va fi un meci usor, PAOK a venit aici cu ambitie mare. Este ultima lor sansa de a ramane in competitie. Este o echipa agresiva, cu determinare, dar speram sa fim cel putin la fel de bine pregatiti, din punct de vedere mental, asa cum am fost la celelalte jocuri internationale. Astept din partea suporterilor o reactie extraordinara, deoarece aceasta seara ar putea fi un moment unic in istoria Rapidului. Dincolo de aspectul financiar, de obiectivele clubului, mai important este orgoliul nostru", a spus antrenorul giulestenilor. Razvan Lucescu a mai declarat ca spera in prezenta cat mai consistenta a echipei pe toate cele trei fronturi: campionat, cupa si Cupa UEFA. "Faptul ca grecii au venit cu doua zile inainte de meci demonstreaza ca sunt cu gandul la calificare", a mai spus R. Lucescu. "Meciul nu este decisiv pentru noi, dar ne dorim aceasta calificare aici, deoarece in Germania, cu Stuttgart, vom avea un joc mult mai greu", a adaugat antrenorul Rapidului.
Kostikos: "Suntem condamnati sa castigam"
Antrenorul lui PAOK, George Kostikos, a declarat ca echipa sa este condamnata sa castige meciul cu Rapid, informeaza cotidianul "Sportime". "Suntem condamnati sa castigam, ca sa putem avea sanse sa ne calificam in faza urmatoare a competitiei", a spus Kostikos. Mijlocasul Lambros Haralambos Vangelis l-a completat pe tehnicianul sau, tot pentru "Sportime": "Trebuie sa invingem, n-avem alta varianta". Portarul Daniel Marcio Fernandes a afirmat, pentru acelasi ziar, ca atata timp cat exista sanse de calificare, PAOK va lupta. "Trebuie insa sa dovedim pe teren ca meritam acest lucru", a spus Fernandes. Ieri, la sosirea in Bucuresti, fotbalistii lui PAOK au refuzat sa dea declaratii presei romane. Capitanul echipei elene, nigerianul Ifeanyi Udeze, nu va evolua in partida cu Rapid deoarece a fost eliminat in meciul cu VfB Stuttgart din etapa a 3-a a grupelor Cupei UEFA, scor 1-2. De asemenea, la Bucuresti nu a facut deplasarea nici mijlocasul Hristos Maladenis, accidentat. Desi la meci si-au anuntat prezenta peste 2000 de suporteri greci, impreuna cu delegatia oficiala a lui PAOK au sosit doar 150 dintre acestia. Cotidianul "Sportnet" a scris ca echipa greaca va fi sustinuta de 1500 de fani, la care se vor adauga studentii greci din Capitala. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.