Presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat ieri, dupa sedinta Comitetului Executiv al partidului, ca de acum incolo, liberalii care vor mai face declaratii daunatoare imaginii PNL vor fi sanctionati, el referindu-se in primul ran
Presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat ieri, dupa sedinta Comitetului Executiv al partidului, ca de acum incolo, liberalii care vor mai face declaratii daunatoare imaginii PNL vor fi sanctionati, el referindu-se in primul rand la deputatul Cristian Boureanu. "In sedinta CEx a fost dezbatut faptul ca in ultima perioada o serie de membri ai PNL au iesit cu pozitii publice care vizeaza direct credibilitatea partidului, adica aduc atingere imaginii partidului. Sunt luari de pozitie in afara statutului si a codului de conduita etica", a spus Tariceanu, citat de Mediafax. Liderul PNL a precizat ca in timpul sedintei i-a cerut "clar" lui Boureanu sa aduca dovezi pentru afirmatiile facute la Conferinta municipala a PNL Bucuresti, cand a spus ca exista persoane din PNL care ar fi negociat cu PSD. "Nu a produs nici o dovada si de aceea, in viitor, vom analiza cum vor fi sanctionate astfel de atitudini", a adaugat Tariceanu. Intrebat daca se refera si la Theodor Stolojan, Mona Musca sau alti lideri ai partidului care au facut declaratii critice la adresa actualei conduceri a PNL, Tariceanu a spus: "Este vorba de toata lumea, inclusiv de Valeriu Stoica. Atitudinea lui Boureanu a starnit multa nedumerire si iritare la Conferinta PNL Bucuresti, iar colegii din CEx sunt foarte deranjati", a conchis Tariceanu. La finalul sedintei CEx, Boureanu a refuzat sa comenteze declaratiile lui Tariceanu, spunand ca nu a auzit afirmatiile presedintelui PNL.
Boureanu vizat cu excluderea
Surse din PNL sustin ca, in sedinta CEx, Tariceanu a cerut demiterea lui Boureanu din conducerea partidului si chiar excluderea lui din partid. Pentru a se aplica una din aceste masuri, este nevoie, conform statutului partidului, de votul membrilor Delegatiei Permanente a PNL. Impotriva lui Boureanu au luat cuvantul mai multi lideri ai PNL, apropiati ai lui Tariceanu. Printre acestia au fost Bogdan Olteanu si Puiu Hasotti, acesta din urma considerand ca decizia finala a CEx, votata la sfarsitul intrunirii, este prea "moale". Deputatul liberal Cristian Boureanu a apreciat, recent, ca prestatia premierului Calin Popescu Tariceanu se repercuteaza asupra PNL, partidul inregistrand, in opinia sa, un declin constant in ultimul an.(R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.