Unui hot acuzat de jaf armat i s-au amputat mana dreapta si piciorul stang, duminica, la Ahvaz (sud-vestul Iranului) informeaza marti agentia de presa Isna, citata de Rompres. Sentinta impotriva lui Adel E, emisa relativ rar in Iran, a fost executata
Unui hot acuzat de jaf armat i s-au amputat mana dreapta si piciorul stang, duminica, la Ahvaz (sud-vestul Iranului) informeaza marti agentia de presa Isna, citata de Rompres. Sentinta impotriva lui Adel E, emisa relativ rar in Iran, a fost executata in public, la inchisoarea Karoun din Ahvaz. Ultimul caz de acest gen s-a inregistrat in octombrie 2004, cand unui hot i-au fost amputate patru degete de la mana dreapta, tot la Ahvaz. Ulterior, seful autoritatii judiciare, ayatollahul Mahmud Hashemi Shahroudi, a anulat mai multe verdicte asemanatoare. Conform Sharia, legea islamica in vigoare in Iran, hotii recidivisti sunt condamnati la pedepse cu amputarea. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.