Procurorii anticoruptie au inchis dosarul privind presupusele stenograme ale PSD, anchetatorii stabilind ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor pe care le reclamau organizatiile non-guvernamentale, ne-au informat surse judici
Procurorii anticoruptie au inchis dosarul privind presupusele stenograme ale PSD, anchetatorii stabilind ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor pe care le reclamau organizatiile non-guvernamentale, ne-au informat surse judiciare.
Potrivit acestora, anchetatorii au decis neinceperea urmaririi penale fata de fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, si fostul ministru de Finante, Florin Georgescu, pusi sub acuzare de Parchetul General. Solutia declansata de Parchetul instantei supreme a fost infirmata de procurorii anticoruptie in urma cu aproape doua saptamani, fiind admise astfel cererile avocatilor Rodicai Stanoiu si ai lui Florin Georgescu.
Seful DNA a motivat aceasta decizie prin faptul ca probele nu sustineau inceperea urmaririi penale. El a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca au fost audiati martori fara ca celor doi sa li se fi adus la cunostinta invinuirea, ceea ce a adus atingere dreptului la aparare si la nulitatea actelor procedurale efectuate. "Nu existau indicii care sa conduca la concluzia de invinuire", a mai spus seful DNA.
Stenogramele sedintelor PSD - pe care mass-media le-a dat publicitatii in a doua jumatate a lunii noiembrie 2004 - contin declaratii pe care Florin Georgescu le-ar fi facut la adresa presedintelui Curtii de Conturi, care "nu ar mai asculta" de directivele partidului. In acest dosar, procurorii au audiat mai multi lideri PSD, printre care Adrian Nastase si Miron Mitrea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.