Prima expozitie de textile pentru interior din Romania, dedicata textilelor pentru mobilier, dormitoare, bai si bucatarii, perdelelor, covoarelor si mochetelor, s-a deschis ieri la Sala Palatului si va fi deschisa pana in 30 noiembrie. La eveniment s

Prima expozitie de textile pentru interior din Romania, dedicata textilelor pentru mobilier, dormitoare, bai si bucatarii, perdelelor, covoarelor si mochetelor, s-a deschis ieri la Sala Palatului si va fi deschisa pana in 30 noiembrie. La eveniment sunt prezente 23 de firme din tara si strainatate (Spania, Marea Britanie si India), care isi expun ofertele pe 500 de metri patrati.
Home Tex Romania 2005 este un eveniment business to business dedicat importatorilor, angrosistilor, vanzatorilor cu amanuntul si specialistilor din industria perdelelor, textilelor pentru mobilier, dormitoare, tesaturilor decorative pentru pereti, covoarelor si mochetelor.
Dintre statele europene, Romania este un adevarat centru al textilelor, fiind preferata de marii producatori ai lumii pentru costurile mici, mana de lucru ieftina si calificata, factori care, alaturi de accesul la pietele mari din Uniunea Europeana, atrag numerosi furnizori. Exportatorii de imbracaminte si textile inregistreaza peste un sfert din totalul exporturilor tarii, iar forta de munca ajunge la 400 de mii de oameni, a declarat Alecsandru Ionescu, reprezentantul TNT Productions, care a organizat evenimentul.

Tesatura care nu ia foc - vedeta evenimentului

In calitate de expozant este prezent la Bucuresti si Waxman Fibres, reprezentantul si distribuitorul la nivel european al tesaturii care impiedica arderea - Kanecaron - folosita atat in producerea materialelor pentru casa si pentru mobilier la comanda, cat si in producerea materialelor reiate. Waxman Fibres intentioneaza sa introduca in Romania tehnica producerii fibrelor textile ignifuge, prin selectarea unei companii romanesti specializata in domeniu, care ar urma sa fie ajutata de o echipa de experti ai Waxman din Marea Britanie.
Expozitia Home Tex 2005 este deschisa specialistilor din domeniu, dar si publicului larg pana in 30 noiembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.