Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, recomanda fostului lider al liberalilor, Theodor Stolojan, sa formuleze si propuneri atunci cand critica actiunea actualei conduceri a partidului. "Sigur ca intotdeauna este foarte usor cand stai deoparte si
Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, recomanda fostului lider al liberalilor, Theodor Stolojan, sa formuleze si propuneri atunci cand critica actiunea actualei conduceri a partidului. "Sigur ca intotdeauna este foarte usor cand stai deoparte si critici. Este mai greu cand esti la carma", a spus ieri Tariceanu, comentand afirmatiile lui Stolojan. Presedintele PNL a adaugat, conform Rompres, ca ar fi "interesat si interesant pentru toti sa auzim si propunerile d-lui Stolojan".
Reactia premierului vine dupa ce consilierul prezidential Theodor Stolojan a declarat, duminica, la Piatra Neamt, ca directia in care merge PNL este gresita si daca va continua pe acest drum "locul PNL va fi in opozitie pentru o lunga perioada de timp". In discursul tinut in fata celor prezenti la Conferinta Judeteana a PNL Neamt - sedinta in care Gheorghe Stefan a fost reconfirmat in functia de lider al filialei - Stolojan a apreciat ca, dupa un an de guvernare, "exista o deosebire fundamentala intre PNL ca partid politic aflat in opozitie si PNL partid politic aflat la putere in cadrul Aliantei Dreptate si Adevar". In opinia fostului sef al liberalilor, cat timp a fost in opozitie, PNL a avut un program politic cu obiective foarte clare, cu directii de actiune bine definite, strategice, in timp ce, in prezent, partidul nu are un program "care sa corespunda statutului de partid politic la putere". "Cand spun acest lucru, il spun privind detasat de ceea ce se intampla in PNL, in sensul ca programul guvernamental, care este foarte important si care trebuie indeplinit, nu poate sa inlocuiasca programul politic al PNL si nici programul politic al Aliantei", a afirmat Stolojan, potrivit Mediafax.
"Este o directie gresita!"
Consilierul prezidential s-a declarat foarte ingrijorat de "manipularile care se fac, chiar de catre mass-media uneori" si care ii incurajeaza pe unii liberali sa iasa la atac, in cadrul Aliantei, impotriva PD si a presedintelui Traian Basescu.
"Sigur ca presa care doreste asemenea lucruri ii incurajeaza. Este o directie gresita! Daca vom merge in aceasta directie, locul PNL va fi in opozitie pentru o lunga perioada de timp. Forta noastra consta in aceasta Alianta, pe care trebuie sa o pastram cu orice pret. Iar acei colegi ai nostri care cred ca incurajeaza PNL facind excese de critica publica la adresa presedintelui Romaniei sau a partenerilor sunt pe un drum gresit", a spus Stolojan.
El le-a transmis liberalilor nemteni ca adversarul politic este PSD si ca demagogia pe care o practica si o afiseaza PSD nu are o replica asa cum s-ar cuveni din partea PNL. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.