Liderii democrati au decis sa isi sanctioneze drastic parlamentarii care absenteaza de la dezbaterea proiectului de Buget pe 2006, mergand de la retragerea sprijinului politic pana la excluderea din partid. Presedintele PD Emil Boc (foto) a solicitat
Liderii democrati au decis sa isi sanctioneze drastic parlamentarii care absenteaza de la dezbaterea proiectului de Buget pe 2006, mergand de la retragerea sprijinului politic pana la excluderea din partid. Presedintele PD Emil Boc (foto) a solicitat conducerilor partidelor din Coalitie sa abordeze la fel de responsabil adoptarea proiectului de Buget. In aceste conditii, liderul democrat a aratat ca PD nu accepta nici un fel de negocieri cu opozitia pe marginea Bugetului si a considerat drept nefireasca negocierea obiectivelor de guvernare. El a mentionat ca va cere si celorlalti lideri ai Coalitiei sa refuze orice negociere cu opozitia in privinta adoptarii Bugetului. Boc a apreciat ca a negocia bugetul public cu opozitia inseamna ca puterea sa renunte la multe din obiectivele de guvernare, sa abandoneze ceea ce a promis in campania electorala.
Monitorizarea senatorilor
Boc a anuntat ca, incepand de astazi, prezenta deputatilor si senatorilor PD la discutarea proiectului de Buget va fi atent monitorizata, nefiind acceptate nici un fel de scutiri medicale, decat spitalizarea. Euroobservatorii democrati ar urma sa ramana in tara pentru a sustine in Parlament bugetul. Membrii Biroului Permanent National al PD au hotarat in unanimitate sanctiunile pentru parlamentarii care chiulesc: retragerea sprijinului politic inseamna pierderea functiilor detinute in numele PD in conducerea Legislativului si a Comisiilor parlamentare, precum si a celor de conducere din cadrul partidului, iar pentru absente repetate un parlamentar va putea fi dat afara din partid. Singurii scutiti sunt ministrii Anca Boagiu si Vasile Blaga.
Bugetul, gata in decembrie
Conducerile Camerei Deputatilor si Senatului au hotarat ieri ca dezbaterile din Parlament asupra proiectului bugetului de stat pe 2006 si asupra proiectului bugetului asigurarilor sociale sa se finalizeze pana la 10 decembrie. "Obiectivul poate fi realizat daca liderii grupurilor parlamentare vor asigura prezenta parlamentarilor la dezbateri", a spus seful deputatilor, pesedistul Adrian Nastase. Parlamentarii Coalitiei majoritare au precizat ca Puterea nu are ce sa negocieze cu Opozitia in privinta Bugetului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.