Steaua va schimba antrenorul in pauza competitionala de iarna, locul lui Oleg Protasov, actualul tehnician al ros-albastrilor, urmand a fi luat de Cosmin Olaroiu. Protasov a primit deja o oferta mai mult decat tentanta de la Dnepr Dneprpetrovsk, echi
Steaua va schimba antrenorul in pauza competitionala de iarna, locul lui Oleg Protasov, actualul tehnician al ros-albastrilor, urmand a fi luat de Cosmin Olaroiu. Protasov a primit deja o oferta mai mult decat tentanta de la Dnepr Dneprpetrovsk, echipa ucraineana care l-a lansat in fotbalul mare. Directorul general al lui Dnepr, Andrei Stetenko, a anuntat inca de acum trei zile ca gruparea pe care o conduce va renunta la serviciile antrenorului Vadim Tiscenko, dupa ce echipa a dezamagit in noul sezon. Clasata a treia in sezonul trecut, Dnepr este acum pe locul 10, dupa 17 etape, cu doar 20 de puncte, iar in Cupa UEFA este pe ultimul loc, fara punct dupa trei etape - a pierdut toate meciurile - intr-o grupa cu Middlesbrough, Litex Loveci, AZ '67 Alkmaar si Grasshopper Zurich. Presa ucraineana a anuntat deja ca Stetenko a ajuns la o intelegere cu Protasov, care ar urma sa semneze un contract pentru trei ani si jumatate, cu un salariu de aproape 500.000 de euro pe sezon plus bonusuri importante pentru castigarea campionatului, a cupei sau pentru calificari in fazele superioare ale competitiilor europene. In plus, dupa mai bine de 10 ani petrecuti in strainatate, ca jucator si antrenor, Protasov isi doreste sa se intoarca acasa, argument decisiv in decizia de a renunta la Steaua. Protasov a semnat in aceasta vara un contract pentru doi ani cu Steaua, pentru un salariu cumulat de 350.000 de euro (ar fi incasat inca 350.000 de euro daca ar fi calificat echipa in grupele UEFA Champions League).
Gigi Becali: "Nu pot sa-l tin cu sila!"
Finantatorul Gigi Becali a declarat ieri dimineata ca, in cazul in care Protasov va parasi echipa, functia de antrenor va fi preluata de Cosmin Olaroiu, "singura varianta in acest moment". "Inca n-am vorbit cu Protasov, voi discuta mai tarziu sa vad despre ce este vorba, sa vedem daca pleaca, poate este doar o speculatie. Am discutat si cu Lacatus si cu Stoica si, daca pleaca Protasov, cred ca va veni Olaroiu. El este cam singura varianta in acest moment", a spus Gigi Becali, care a precizat ca nu a vorbit, deocamdata, pe aceasta tema cu fostul antrenor al lui "Poli" Timisoara, deoarece mai intai trebuie sa discute cu Protasov. Gigi Becali a precizat ca si-ar dori ca Protasov sa ramana la Steaua, deoarece este un antrenor de valoare, insa ar intelege decizia acestuia de a reveni in Ucraina. "Normal ca mi-as dori ca Protasov sa ramana, a demonstrat ca este antrenor de valoare, insa nu poti tine cu sila un om. Iar plecarea sa ar putea fi chiar un impact pozitiv pentru echipa", a spus Gigi Becali. Intrebat daca si managerul general Mihai Stoica va parasi Steaua, Gigi Becali a spus in gluma: "Da, si eu plec in Rusia, si Argaseala, toata echipa pleaca in Rusia dupa Protasov!"
Protasov: "Plec dupa meciul cu Hertha!"
Ieri, la biroul lui Gigi Becali de la stadionul din Ghencea, finantatorul FC Steaua a discutat termenii "divortului" cu Protasov. Convorbirea, la care au mai asistat Marius Lacatus, presedintele executiv al "militarilor", si Mihai Stoica, managerul general al clubului, s-a purtat prin intermediul unei traducatoare. La final, Gigi Becali si Oleg Protasov au cazut de acord pentru rezilierea pe cale amiabila a contractului, astfel incat antrenorul va primi aproape jumatate din salariul pentru acest sezon, aproximativ 75.000 de euro. Daca ar fi fost dat afara (varianta vehiculata dupa "dubla" cu Rosenborg), Protasov ar fi primit despagubiri de 300.000 de euro, iar daca demisioneaza ucraineanul trebuie sa plateasca o clauza de reziliere a contractului de 150.000 de euro. "Vreau sa plec dupa ultimul meci oficial al anului. Mai stau la Steaua pentru meciurile cu Halmstads BK si Hertha Berlin, din Cupa UEFA, si pentru cel cu FC Vaslui din campionat", a spus Protasov. "Am vorbit cu Oleg si am incercat sa-l conving sa ramana la Steaua. N-am reusit, pentru ca el isi doreste enorm sa se intoarca acasa", a declarat Stefan Stoica, "secundul" lui Protasov. Aseara, dupa discutia cu Protasov, Gigi Becali l-a contactat pe Comsin Olaroiu, caruia i-a propus postul de antrenor principal. Olaroiu, care a mai antrenat la Steaua in turul sezonului 2002-2003 (timp de sapte etape), nu a dorit sa comenteze propunerea finantatorului din Ghencea, dar a dat de inteles ca si-ar dori o revansa pe banca tehnica a ros-albastrilor. In plus, dupa ce a fost dat afara de la "Poli" Timisoara, pentru a-i face loc lui Gica Hagi, Oli abia asteapta sa se razbune pe patronii clubului de pe Bega. Mai mult chiar, Olaroiu este considerat de Mirel Radoi, capitanul Stelei si fin al lui Gigi Becali, drept cel mai bun antrenor care a lucrat in Ghencea! Pe langa Olaroiu, pe lista lui Gigi Becali s-au mai aflat Dan Petrescu, actualul antrenor al Sportului Studentesc, Walter Zenga, care are probleme la Steaua Rosie Belgrad, si chiar presedintele executiv Marius Lacatus. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.