Institutul Cultural Roman (ICR) si Ministerul Afacerilor Externe (MAE) au demarat procedurile de organizare propriu-zisa a institutelor culturale romane de la Madrid si Stockholm, fiind rezolvata deja problema sediilor si urmand sa fie numite conduce
Institutul Cultural Roman (ICR) si Ministerul Afacerilor Externe (MAE) au demarat procedurile de organizare propriu-zisa a institutelor culturale romane de la Madrid si Stockholm, fiind rezolvata deja problema sediilor si urmand sa fie numite conducerile celor doua institutii. Planul de actiune demarat de ICR si MAE vizeaza extinderea retelei institutionale de promovare prin cultura a imaginii Romaniei in strainatate. De organizarea efectiva a ICR Madrid, se va ocupa Horia Barna, care a fost deja propus de ICR pentru ocuparea functiei de director al institutiei. Lui Barna ii va reveni si responsabilitatea de a-si forma o echipa. In ceea ce priveste Institutul Cultural Roman care va functiona la Stockholm, Valentin Naumescu, secretar de stat in MAE, a declarat ca problema sediului a fost rezolvata. Potrivit lui Naumescu, viitorul director al ICR Stockholm va fi traducatorul Dan Shafran.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.