RWE Energy, membra a grupului RWE, este interesata sa investeasca in productia si distributia de electricitate din Romania, o piata cheie pentru strategia de dezvoltare in Europa Centrala si de Est, a declarat, ieri, la Bucuresti, Berthold Bonekamp,
RWE Energy, membra a grupului RWE, este interesata sa investeasca in productia si distributia de electricitate din Romania, o piata cheie pentru strategia de dezvoltare in Europa Centrala si de Est, a declarat, ieri, la Bucuresti, Berthold Bonekamp, presedintele companiei. RWE Energy este unul dintre cei zece competitori angajati in procesul de privatizare a Electrica Muntenia Sud (EMS), societate care distribuie electricitate in Bucuresti, judelele Ilfov si Giurgiu.
Bonekamp a enumerat pe langa acest obiectiv si interesul companiei germane pentru preluarea complexului energetic Turceni, dar si a unor obiective hidroenergetice, precum si a Unitatii 3 de la Cernavoda. RWE Energy vrea sa actioneze ca operator integrat, cu activitati atat in zona de distributie si comercializare, cat si in cea de producere a energiei electrice. In ceea ce priveste pretul pe care compania l-ar putea achita pentru preluarea EMS, Bonekamp a comentat ca acesta va fi unul "corect", aratand ca o oferta financiara exagerata nu ar face altceva decat sa fie suportata, in final, de catre clienti.
Veniturile anuale ale firmei se ridica la 23,2 miliarde de euro, fiind unul dintre cei mai mari furnizori de utilitati din Europa, cu peste 25 de milioane de clienti. Reamintim, in 1997, s-a infiintat, pentru 10 ani, societatea REBU, prin asocierea RWE cu fosta regie de salubrizare RASUB, care avea monopolul salubrizarii Capitalei. Avand in vedere ca bucurestenii nu au fost multumiti de prestatia REBU, societatea si-a pierdut monopolul. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.