Mircea Geoana si Ion Iliescu s-au lansat la sfarsitul saptamanii trecute intr-un atac virulent la adresa Guvernului Tariceanu. Aflat la Resita, presedintele PSD a sustinut ca avem un Guvern de oligarhi, in timp ce, la Bucuresti, senatorul Ion Iliescu
Mircea Geoana si Ion Iliescu s-au lansat la sfarsitul saptamanii trecute intr-un atac virulent la adresa Guvernului Tariceanu. Aflat la Resita, presedintele PSD a sustinut ca avem un Guvern de oligarhi, in timp ce, la Bucuresti, senatorul Ion Iliescu a cerut executivului sa raspunda pentru promisiunile electorale. Totodata, reprezentantii PSD din organizatiile judetene Caras-Severin, Timis, Arad si Hunedoara impreuna cu lideri ai partidului, au adoptat o declaratie in care considera ca Executivul are obligatia sa demisioneze din cauza politicii antisociale a acestuia, informeaza Mediafax. Reprosurile reprezentantilor PSD la adresa "guvernului portocaliu" se refera la situatia din educatie, reforma sanatatii, protectia sociala si lupta impotriva coruptiei. Social-democratii il acuza pe primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu de lipsa grava a moralitatii, deoarece i-a acuzat pe cei 400000 de profesori aflati in greva ca sunt manevrati politic.
De altfel, Geoana a vorbit despre "minciunile portocalii" ale actualei Puteri, apreciind ca este vorba de un guvern de "oligarhi", in care coruptia se accentueaza.
In opinia sa, aceasta conducere "facuta din comunisti, securisti si oligari" nu are cum sa duca Romania intr-o directie buna. Fostul presedinte Ion Iliescu a criticat si el dur, actuala putere pentru promisiunile "demagogice" si "clar nerealiste" in domeniul invatamantului facute in campania electorala, apreciind ca politicienii care nu sunt responsabili ar trebui "sa stea acasa"."Vedeti ce inseamna demagogia electorala? Cine a vorbit de 6% din PIB pentru invatamant in campania electorala? Iata ca nu sunt capabili sa isi respecte promisiunea electorala, clar nerealista. Guvernantii sa faca bine sa raspunda. Cine isi asuma raspunderea guvernarii trebuie sa mai si gandeasca. Sa stea acasa cine nu este capabil de politica si de responsabilitati politice", a afirmat Iliescu.
Negocierile pe buget, aflate din presa
Purtatorul de cuvant al PSD Cristian Diaconescu a sustinut ieri, ca pesedistii au aflat din presa despre negocierile care ar urma sa aiba loc luni intre putere si opozitie pentru adoptarea bugetului pe anul 2006. "De aceasta idee am luat si noi cunostinta din presa. Nu a existat un mandat dat vreunui membru al PSD pentru a face aceasta solicitare sau pentru a initia astfel de negocieri". El a adaugat ca aceasta problema va fi discutata, astazi, in Biroul Permanent National al partidului. "In functie de aceasta decizie, vom hotari unde si cum eforturile noastre sunt necesare pentru adoptarea legii bugetului", a precizat Diaconescu. El a apreciat ca "ar fi foarte util din partea celor care se afla acum la putere, cu majoritate in Parlament, intai sa-si numere colegii din propria ograda si apoi sa se uite in ograda celuilalt". "Probabil ca o anumita disponibilitate in a accepta amendamentele propuse de opozitie ar incuraja PSD la o activitate ceva mai sustinuta in Parlament", a adaugat Diaconescu, precizand ca nici unul din amendamentele propuse de PSD nu a fost acceptat. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.