Un grup de cadre didactice, care au implinit varsta de pensionare, de la Universitatea de Medicina si Farmacie - UMF Gr. T. Popa din Iasi lupta din rasputeri, cu orice mijloace, pentru a-si mentine privilegiile. Primul dintre acestea se refera la sal
Un grup de cadre didactice, care au implinit varsta de pensionare, de la Universitatea de Medicina si Farmacie - UMF Gr. T. Popa din Iasi lupta din rasputeri, cu orice mijloace, pentru a-si mentine privilegiile. Primul dintre acestea se refera la salariile imense pe care acesti pensionari le incaseaza. Anual acest grup primeste din fondurile publice circa 40 de miliarde de lei, echivalentul a mai mult de un milion de euro. De luni de zile nimeni nu a facut nimic pentru a clarifica jaful estimat la cateva milioane de euro din banii publici ai universitatii iesene, din perioada cat a fost rector Carol Stanciu. Daniel Morar, seful Departamentului National Anticoruptie are obligatia de a face lumina in aceste cazuri in care exista numeroase acuzatii de coruptie la adresa unor profesori universitari ieseni si administratori de firme private, toate ducand la fostul rector Stanciu.
Haos total
Grupul de dinozauri universitari, in dorinta de a-si pastra cu orice pret pozitiile, inchid si acum ochii la jaful din UMF Iasi. Fiecare pleaca cu ce vrea din institutie, fie ca este vorba de aparatura medicala de ultima generatie, de acte, documente administrative si de cercetare, fara ca cineva sa mai stie ceva. De la preluarea puterii de catre grupul condus de fostul rector Carol Stanciu, aparatura medicala este transferata in prezent din incinta institutiei catre directii necunoscute, doar pe baza unor bonuri de transfer scrise de mana, pe bucatele de hartie, fara informarea si aprobarea conducerii administrative. Nu este exclus ca in cel mai scurt timp cladirea UMF Iasi sa ramana doar cu bancile din amfiteatre si cu mesele din laboratoare, fara microscoape, truse medicale, fara aparatura performanta achizitionata pe bani publici. Prin mijloace subterane cei in cauza au reusit alungarea rectorului Vasile Burlui, ales corect in urma cu un an, pregatindu-se acum sa organizeze un simulacru de alegeri universitare. Interesant este ca alegerile sunt controlate de acesti pensionari, ale caror varste, insumate, se cifreaza la mai mult de o mie de ani. De cealalta parte, cadrele didactice tinere primesc salarii care nu depasesc 300 euro lunar si nici macar nu au acces la avansarile profesionale, la bursele de pregatire, la congrese, la aparatura medicala pentru cercetare. Fac exceptie de la aceasta situatie fiii, fiicele, nepotii, cumetrii, finii sau amantele dinozaurilor. Ceea ce se intampla acum la Iasi trebuie analizat cu seriozitate exemplara de conducerea ministerului de resort, atat timp cat jaful banilor publici din prezent nu este decat continuarea celui din perioada cand Carol Stanciu era rector.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.