Un barbat de 40 de ani din Ploiesti, cunoscut cu antecedente penale, este cautat de politisti dupa ce a fugit din sediul Politiei Ploiesti, in timp ce era cercetat, fiind suspectat de comiterea infractiunii de furt. Voicu Busuioc conducea o banda for
Un barbat de 40 de ani din Ploiesti, cunoscut cu antecedente penale, este cautat de politisti dupa ce a fugit din sediul Politiei Ploiesti, in timp ce era cercetat, fiind suspectat de comiterea infractiunii de furt. Voicu Busuioc conducea o banda formata din cinci minori cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani. In noaptea de vineri spre sambata, cei sase au fost prinsi de o patrula a Sectiei 3 Politie din Ploiesti, avand asupra lor mai multe bunuri, a caror provenienta nu a putut fi justificata.Politistii i-au condus pe Voicu Busuioc si pe cei cinci minori la Sectia 3 Politie, unde, in urma cercetarilor, au stabilit ca bunurile gasite asupra lor fusesera furate dintr-un garaj apartinand unui ploiestean.
In dupa amiaza zilei de sambata, la orele 15.00, toti cei sase au fost condusi la sediul Politiei Municipiului Ploiesti, pentru efectuarea unor activitati criminalistice. Capul bandei le-a cerut politistilor permisiunea de a merge la toaleta si, profitand de neatentia acestora, a reusit sa fuga. Conform IPJ Prahova, "profitand de neatentia lucratorilor de politie care ii insoteau si care executau activitati de amprentare a minorilor, Voicu Busuioc, sub pretextul ca merge la toaleta, a parasit incinta unitatii". Intrucat fugarul are antecedente penale, fiind inchis timp de cinci ani pentru furt si talharie, iar politistii banuiesc ca el este autorul altor fapte penale ramase cu autor necunoscut, mai multe efective ale IPJ Prahova sunt acum in cautarea lui. Totodata, conducerea Inspectoratului a dispus cercetarea celor patru politisti care au dovedit neglijenta in supravegherea lui Voicu Busuioc, fiind sesizat Consiliul de Disciplina si urmand sa fie luate masurile care se impun in astfel de cazuri. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.