Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, in primele noua luni ale anului, contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 3.987 de milioane de euro, in crestere cu 28,2 la suta fata de perioada similara a anului trecut. Totodata,
Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, in primele noua luni ale anului, contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 3.987 de milioane de euro, in crestere cu 28,2 la suta fata de perioada similara a anului trecut. Totodata, datoria externa, pe termen mediu si lung, a inregistrat la finele lunii septembrie nivelul de 22.982 milioane de euro. Datoria externa publica si public garantata inregistra in aceeasi perioada un sold de 11.510 milioane de euro, reprezentand 50,1 la suta din datoria externa pe termen mediu si lung, fata de 55,1 la suta la 31 decembrie 2004. O crestere cu 34,6 la suta, fata de finele anului trecut, inregistreaza datoria externa negarantata public care s-a situat la nivelul de 10.525 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.