"Coruptia politica este o problema persistenta in Bulgaria", a afirmat Diana Kovacheva, director executiv al filialei bulgare a organizatiei Transparency International, luand cuvantul la o masa rotunda avand ca obiect coruptia, transparenta si finant
"Coruptia politica este o problema persistenta in Bulgaria", a afirmat Diana Kovacheva, director executiv al filialei bulgare a organizatiei Transparency International, luand cuvantul la o masa rotunda avand ca obiect coruptia, transparenta si finantarea campaniilor electorale, informeaza Rompres.
"Coruptia politica afecteaza imaginea Bulgariei si lumea coruptiei este cel mai adesea asociata cu tranzactiile privatizarii", a adaugat Kovacheva. In opinia sa, un comitet politic ar trebui sa-si asume sarcina de a stopa coruptia politica. Rezultatele unui sondaj de opinie realizat in Bulgaria de Transparency International, prezentate de Katya Hristova, director de program, arata ca cei mai multi dintre respondenti identifica vamile ca fiind cele mai afectate de coruptie, acestea fiind urmate de partidele politice, sistemul justitiei si de parlament Coruptia trebuie eliminata mai intai in partidele politice, apoi in judecatorii, iar in final in vami, sustin unii intervievati.
In medie, 50 % dintre persoanele intervievate cred ca finantarea partidelor politice nu este transparenta in Bulgaria. Majoritatea considera chiar ca in Bulgaria nu exista efectiv un sistem de control asupra finantarii partidelor. Aceeasi categorie de intervievati estimeaza ca mecanismele de combatere a finantarii ilegale a partidelor politice in aceasta tara nu sunt aplicate suficient de bine. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.