Bestseller-ul "Codul lui Da Vinci" de Dan Brown, aparut la Editura RAO, a fost desemnat cea mai ravnita carte a Targului Gaudeamus de catre vizitatorii evenimentului desfasurat intre 23 si 27 noiembrie la Romexpo. Tot pe baza votului publicului au fo
Bestseller-ul "Codul lui Da Vinci" de Dan Brown, aparut la Editura RAO, a fost desemnat cea mai ravnita carte a Targului Gaudeamus de catre vizitatorii evenimentului desfasurat intre 23 si 27 noiembrie la Romexpo. Tot pe baza votului publicului au fost acordate, ieri, si trofeele pentru cei mai buni expozanti. La categoria edituri care au publicat anul trecut peste 100 de titluri, premiile au fost obtinute de Humanitas (locul I), RAO (locul II) si ALL (locul III). Teora s-a ales cu un trofeu la categoria editurilor cu 50 pana la 100 de titluri, in timp ce Fortuna a fost evidentiata dintre editurile mici, ce publica pana in 50 de titluri. La randul sau, presa a votat propriii castigatori: Editura RAO si "In intimitatea secolului 19" de Ioana Parvulescu, un volum lansat la targ de Humanitas. Societatea Romana de Radiodifuziune, organizatorul Targului Gaudeamus, a decernat un premiu de excelenta Editurii Polirom, pentru relansarea Cartii Romanesti. Premiul Educatia, acordat de organizatori uneia dintre institutiile de invatamant prezente la targ, a revenit Universitatii Bucuresti - Editura Credis. Salonul Ilustratorilor de Carte (Ne)publicati Inca - o manifestare organizata in premiera anul acesta in cadrul targului - i-a premiat pe Florentin Visan (ilustratorul ales de presa) si Iulian Fratila (alegerea editorilor). Totodata, radioul public a premiat sponsorii editiei si pe presedintele de onoare, Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc cu doua ore inainte de inchiderea editiei. La ea a participat si ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, care a ajuns in spatiul consacrat festivitatii dupa ce a fost chemat prin statie de poetul Paul Daian, amfitrionul targului. Potrivit estimarilor organizatorilor, circa 87.000 de oameni au trecut pragul pavilionului central al Romexpo pe durata Targului Gaudeamus, ceea ce reprezinta o crestere de aproximativ opt mii de vizitatori fata de anul trecut. Si alti indicatori au fost mai buni la cea de-a 12-a editie: suprafata targului a crescut cu 18%, iar numarul expozantilor a ajuns de la 270 la 360. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.