Banca Comerciala Romana (BCR) a atras de la BERD un imprumut pe termen lung, in valoare de 50 milioane de EUR, destinat dezvoltarii sistemului de finantare ipotecara din Romania. Acordul de finantare a fost semnat la Bucuresti, de catre Hildegard Gac
Banca Comerciala Romana (BCR) a atras de la BERD un imprumut pe termen lung, in valoare de 50 milioane de EUR, destinat dezvoltarii sistemului de finantare ipotecara din Romania. Acordul de finantare a fost semnat la Bucuresti, de catre Hildegard Gacek, director BERD pentru Romania si Nicolae Danila, presedinte executiv al BCR. BCR va folosi acest imprumut pentru a acorda, in lei si EUR, credite ipotecare in valoare de pana la 100.000 EUR pentru achizitionarea, construirea sau renovarea locuintelor. Acest plafon de credit poate fi extins, de la caz la caz. De facilitatile noului imprumut pot beneficia atat clientii actuali ai BCR, cat si cei potentiali - se arata in comunicatul bancii. Noul imprumut de la BERD este acordat pe 12 ani. Dobanda este EURIBOR la 6 luni, la care se adauga o marja care reflecta parcursul excelent al BCR si aprecierea de care se bucura in lumea afacerilor. Acesta este cel de-al doilea imprumut acordat BCR de catre BERD pentru finantari ipotecare, primul, in valoare tot de 50 milioane EUR, fiind acordat in 2003, an in care BCR a lansat, practic, creditul ipotecar in Romania. "BCR, cu o buna reputatie si un nivel profesional recunoscut, are capacitatea de a oferi romanilor din intreaga tara acces la finantarea necesara construirii, cumpararii sau renovarii proprietatilor rezidentiale. Cota de piata a BCR arata ca una din trei familii beneficiaza de o noua locuinta apeland la BCR. Vom continua sa ne concentram atentia asupra pietei creditului ipotecar - un segment cheie pentru BCR - pentru a carei dezvoltare cooperarea cu BERD este foarte importanta", a declarat Nicolae Danila, presedinte executiv al BCR. Creditele pentru investitii imobiliare au inregistrat, la BCR, o crestere cu 43% in primele 10 luni ale anului, ceea ce constituie o premisa solida pentru dezvoltarea acestei piete si in perioada urmatoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.