Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a declarat in cadrul unei intalniri, ca este inacceptabila propunerea venita din partea unor politicieni ca banii obtinuti din privatizarea BCR sa fie folositi pentru plata unor salarii, precizand ca s-a
Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a declarat in cadrul unei intalniri, ca este inacceptabila propunerea venita din partea unor politicieni ca banii obtinuti din privatizarea BCR sa fie folositi pentru plata unor salarii, precizand ca s-a intalnit cu ministrul Finantelor pentru a discuta cum va fi utilizata suma respectiva. Potrivit lui Isarescu, intrarile din privatizari pot fi destinate numai investitiilor, dar si la acest capitol Romania este deficitara.
"La investitii trebuie sa muncesti, sa depui efort, sa faci proiecte. Asa cum a spus economistul sef al BNR, Valentin Lazea, toate proiectele din Romania sunt ganduri. Nu exista nimic in spatele lor in afara de consum", a conchis guvernatorul BNR.
In opinia sefului bancii centrale, presiunile venite din partea consumului alimentat de cresterea veniturilor se vor rasfrange in primul rand asupra conditiilor de creditare, intrucat banca centrala nu-si va putea permite sa renunte prea curand la masurile administrative impuse in toamna acestui an.
"Orice majorare salariala creeaza presiuni inflationiste. Nu se poate raspunde ceva despre nivelul acestora in cazul unei cresteri de 8%, pentru ca depinde cum se contracareaza. Trebuie gasite solutii. Noi am mai anuntat ca parghiile monetare sunt apasate destul de mult", a afirmat Isarescu, dupa incheierea reuniunii Forumului Interbalcanic al asociatiilor bancare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.