La Chisinau si in alte 12 localitati din Republica Moldova au avut loc ieri alegeri locale anticipate, monitorizate de 254 de observatori locali si 18 internationali, relateaza Moldpres preluata de Rompres. La Chisinau, unde functia de primar genera
La Chisinau si in alte 12 localitati din Republica Moldova au avut loc ieri alegeri locale anticipate, monitorizate de 254 de observatori locali si 18 internationali, relateaza Moldpres preluata de Rompres. La Chisinau, unde functia de primar general a devenit vacanta in primavara acestui an, dupa ce Serafim Urechean a devenit deputat in Parlamentul Republicii Moldova, este pentru a treia oara cand electoratul este chemat la urne pentru alegerea succesorului fostului primar, ambele scrutine organizate pana acum esuand din cauza prezentei foarte scazute la urne. Pentru ca scrutinul sa poata fi validat, este nevoie de prezenta la urne a cel putin o treime dintre alegatorii inscrisi pe liste.
In conditiile in care electoratul din Chisinau nu pare sa se mobilizeze nici de aceasta data, analistii politici nu exclud un nou esec al scrutinului. Pana la ora locala 9:30, dupa doua ore si jumatate de la deschiderea centrelor de vot, la urne se prezentasera doar 1,2% dintre cei circa 570000 de alegatori. In cursa pentru functia de primar general al municipiului Chisinau s-au inscris 7 candidati din partea partidelor politice si unul independent. Primul in buletinul de vot este inregistrat Dorin Chirtoaca, din partea Partidului Liberal (PL), cu numarul doi figureaza Valentin Crilov, sustinut de Blocul "Patria-Rodina-Ravnopravie", iar Eduard Musuc candideaza din partea Partidului Social-Democrat (PSDM) Ceilalti candidati inscrisi sunt Gheorghe Sima, din partea Uniunii Muncii "Patria-Rodina", candidatul independent Vasile Ursu sustinut de comunistii aflati la guvernare, Olga Nicolenco - din partea Partidului Social-Liberal (PSL), Oleg Cernei - din partea Partidului Ecologist "Alianta Verde" si Mircea Rusu, candidat din partea Aliantei "Moldova Noastra" (AMN). (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.