Bugetul de stat pe 2006 este tratat in bataie de joc de parlamentari care evita sistematic prezenta la sedintele comune. Dupa aproape doua saptamani de dezbateri chinuite in care cuvantul de ordine a fost chiulul, Puterea s-a vazut ieri nevoita sa in
Bugetul de stat pe 2006 este tratat in bataie de joc de parlamentari care evita sistematic prezenta la sedintele comune. Dupa aproape doua saptamani de dezbateri chinuite in care cuvantul de ordine a fost chiulul, Puterea s-a vazut ieri nevoita sa intre in negocieri cu Opozitia pentru adoptarea Bugetului de stat. Reuniunea pe aceasta tema intre liderii grupurilor parlamentare va avea loc luni si a fost solicitata de catre presedintele de sedinta, Radu Berceanu (PD). Dezinteresul, superficialitatea si ignoranta caracterizeaza parlamentarii din toate partidele politice, fie ei de la PNL, PD, PC, UDMR, PRM sau PSD. Mai mult chiar, alesii s-au comportat in cateva situatii absolut scolareste, fabricand tot felul de scutiri medicale pentru a-si motiva absentele din plen.
PSD vine cu pretentii
Profitand de neputinta Puterii de a se aduna la dezbateri, PSD joaca tare.
Deputatul PSD Valeriu Zgonea a sustinut ieri ca, luni, social-democratii vor cere la negocierile care privesc absenteismul din Parlament modificarea Bugetului de stat. El a mentionat ca obiectul negocierii va consta, in ce priveste PSD, intr-o serie de chestiuni legate de politicile sociale si de anumite abordari in ce priveste domeniile Invatamant, Sanatate si Munca, care nu sunt in concordanta cu ceea ce astepta PSD de la un bugetul pe 2006. Intrebat daca absenteismul a fost tactica PSD pentru a obtine aceste negocieri, Zgonea a mentionat ca puterea a refuzat sa negocieze cu opozitia asupra proiectului de buget, determinand-o sa utilizeze armele care ii stau la dispozitie. Liberalul Crin Antonescu a spus, in schimb, ca negocierile de luni nu vor privi, in nici un caz, substanta actualului proiect de buget.
Situatia de-a dreptul comica in care se regasesc unii dintre parlamentarii chiulangii a fost sesizata ieri de catre democratul Valeriu Tabara. "Nu se poate ca unii parlamentari, care lipsesc sistematic, sa aiba doar doua-trei absente pe luna. Am ajuns ca niste copii la scoala: cei care absenteaza isi aduc certificate medicale", a spus Tabara. De altfel, liberalul Titus Gheorghiof a solicitat ca toti deputatii care au absentat de la dezbaterea, din cursul zilei, a proiectului de buget sa fie sanctionati cu avertisment, sa li se retraga diurna de deplasare, iar numele celor care au absentat sa fie facute publice prin intermediul Monitorului Oficial. Deputatul liberal a mai solicitat ca staff-ul tehnic al Camerei Deputatilor sa nu ia in considerare semnaturile deputatilor de pe listele aflate la intrarea in sala de plen. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.