In urma articolului "DaKINO 2005 merge inainte cu stangul" aparut in ziarul nostru din 23 noiembrie 2005, referitor la debutul Festivalului, am primit la redactie o serie de precizari ale producatorului general al Festivalului, Geo Procopie, pe care
In urma articolului "DaKINO 2005 merge inainte cu stangul" aparut in ziarul nostru din 23 noiembrie 2005, referitor la debutul Festivalului, am primit la redactie o serie de precizari ale producatorului general al Festivalului, Geo Procopie, pe care le si publicam in continuare.
"Organizatorii celei de-a 15-a editii a Festivalului International de Film DaKINO si-au dorit o festivitate de deschidere care sa cuprinda un eveniment teatral. A fost ales, din mai multe motive, spectacolul <>, regizat de Dan Vasile. Acest lucru este certificat, printre altele, de faptul ca acest spectacol este anuntat in catalogul Festivalului, catalog publicat cu 3 saptamani inainte de inceperea evenimentului. Pe de alta parte, natura acestui spectacol - o prelucrare kabuki a unei piese clasice din repertoriul comediei romanesti - este in perfecta concordanta cu campania care a promovat Festivalul. Asadar, nu o defectiune tehnica a adus in fata celor prezenti la Gala de Deschidere piesa <>, ci dorinta organizatorilor.
De altfel, ne intrebam, logic, cum s-ar fi putut monta un astfel de spectacol - cu regie proprie, cu scenografie, decoruri si cu o distributie de 8 actori - in timpul extrem de scurt pe care ti-l lasa la dispozitie o defectiune tehnica de ultim moment, asa cum lasa sa se inteleaga ca s-ar fi intamplat autoarea articolului. Este, deci, de la sine inteles ca nici o proiectie nu a fost anulata. Spectacolul de teatru nu a inlocuit nimic. Cum nimic nu trebuia sa fie in locul spectacolului de teatru. Iar filmul din deschiderea Festivalului a implinit, in ziua proiectiei, onorabila <> de 2 saptamani de cand fusese anuntat in presa.
Suntem admonestati, de asemenea, pentru promovarea defectuoasa a Festivalului. In lumea oamenilor de publicitate campania de care a beneficiat Festivalul este cotata ca fiind cea mai buna din toate cate au fost facute pentru un astfel de eveniment in Romania. Trebuie precizat, de altfel, ca DaKINO 2005 a fost promovat in toate mediile de comunicare cu cel putin o saptamana inainte de inceperea lui. Nemaivorbind de campania BTL creata pentru eveniment.
Deschiderea Festivalului nu a fost anuntata in ziua inceperii acestuia, ci cu 3 saptamani inainte, prin cele 3 comunicate de presa remise jurnalistilor. Cu alte cuvinte, ne intrebam si noi daca deschiderea Festivalului a fost anuntata numai in ziua cu pricina, cum a aflat Simona Decu de acea conferinta de presa? Faptul ca Simona Decu nu stie acest lucru, ne face sa ne gandim la calitatea sa de profesionist, nu la incapacitatea noastra de a transmite informatiile.
In ceea ce priveste conferinta de presa organizata in ziua inceperii Festivalului, trebuie mentionat ca nu au primit acreditari numai cei care nu au avut rabdare ca evenimentul sa se incheie. Desi si-au confirmat prezenta doar 30 de jurnalisti, la conferinta au fost prezenti peste 60".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.