La Ministerul Sanatatii au fost raportate, in perioada septembrie 2004 - octombrie 2005 aproape 2.600 cazuri de rujeola, fiind inregistrate cazuri in 31 de judete si in Bucuresti. Cele mai multe dintre acestea au fost confirmate in judetele Constanta
La Ministerul Sanatatii au fost raportate, in perioada septembrie 2004 - octombrie 2005 aproape 2.600 cazuri de rujeola, fiind inregistrate cazuri in 31 de judete si in Bucuresti. Cele mai multe dintre acestea au fost confirmate in judetele Constanta (455 cazuri), Prahova (304 cazuri), Bihor (230 cazuri) si Bucuresti (185 cazuri). Pentru ca se constata o crestere a numarului de cazuri la copii sub varsta de vaccinare, adica sub un an, Ministerul Sanatatii a solicitat atat Comisiei de epidemiologie, cat si Institutelor de sanatate publica regionala sa analizeze posibilitatea scaderii varstei de vaccinare. In cadrul programului national de vaccinare, Ministerul Sanatatii a achizitionat aproximativ 700.000 de doze de vaccin rujeolic, care este utilizat pentru vaccinarea gratuita a copiilor cu varste cuprinse intre 12 si 15 luni, si repetarea acesteia la varsta de 7 ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.