Incepand de astazi, ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, efectueaza doua vizite oficiale in Republica Populara Chineza si, respectiv, in Japonia. Vizita oficiala in Republica Populara Chineza se va desfasura in perioada 26-29 noiembr
Incepand de astazi, ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, efectueaza doua vizite oficiale in Republica Populara Chineza si, respectiv, in Japonia. Vizita oficiala in Republica Populara Chineza se va desfasura in perioada 26-29 noiembrie 2005, la invitatia ministrului de Externe chinez, Li Zhaoxing. Programul vizitei include convorbiri cu omologul chinez, Li Zhaoxing, cu vicepremierul Consiliului de Stat, Tang Jiaxuan, si cu ministrul Departamentului International al CC al PCC, domnul Wang Jiarui. Cu prilejul vizitei, seful diplomatiei romane va efectua si o deplasare in municipiul Shanghai, unde se va intalni cu viceprimarul orasului, Tang Dengjie, dupa care se va deplasa in capitala Chinei, Beijing. Convorbirile cu oficialii chinezi vor prilejui trecerea in revista a intregii problematici a relatiilor bilaterale si realizarea unui amplu schimb de idei pe temele de actualitate din afacerile internationale. Cooperarea romano-chineza, ridicata in 2004 la stadiul de "Parteneriat cuprinzator de prietenie si cooperare", se fundamenteaza pe afinitatea consolidata permanent in cei 55 de ani de relatii diplomatice. Dialogul politic a cunoscut in ultimii ani o dinamica sustinuta, ascendenta, punctata de frecvente contacte la nivel inalt. Cooperarea pe dimensiunea economica a inregistrat o evolutie ascendenta, China devenind in ultimii ani principalul partener comercial al Romaniei in Asia. Vizita in China a ministrului roman al Afacerilor Externe se inscrie, totodata, in demersul diplomatic de ansamblu vizand conectarea structurala a Romaniei la dialogul global pe temele de referinta ale actualitatii, incepand cu cele aflate pe agenda de prioritati a Consiliului de Securitate ONU. Dupa incheierea vizitei in China, ministrul roman al Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, isi continua turneul efectuand o vizita oficiala in Japonia, in perioada 29 noiembrie - 1 decembrie a.c., la invitatia omologului sau nipon, Taro Aso. In timpul sederii in Japonia, ministrul Afacerilor Externe va avea intrevederi atat cu seful diplomatiei nipone, cat si cu alte oficialitati, cu scopul de a efectua un amplu schimb de opinii cu privire la stadiul si perspectivele relatiilor romano - japoneze, precum si la situatia internationala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.